Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kurum yetkililerinin prosedürlere çok bağlı kaldıklarını kaydederek, "Kurum yetkileri, gereksiz sorularla kendi işlerini zorlaştırmadan ve inisiyatif kullanarak görevlerini yerine getirmeliler" dedi.
Afyonkarahisar'da 2012 yılının son İl İdare Şube Başkanları toplantısı vali yardımcıları ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürlerinin katılımı ile AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tuncer Konferans salonunda yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında idare birliğinin sağlanması ve uyum içerisinde çalışmaları amacı ile yapılan toplantının açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kaymakamlık ve Valilik görevi boyunca kurumlar yetkililerini kullanırken prosedürlere aşırı bağlı kalma sorunu ile çoğu kez karşılaştığını kaydederek, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin, kendilerine verilen yetkilerden habersiz olduğunu, bununda yapılması gereken bazı işleri yavaşlattığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Bu yüzden kurum yetkileri, kendi yetki ve sorumluluklarını çok iyi bilmelerini, gereksiz sorularla kendi işlerini zorlaştırmadan ve inisiyatif kullanarak görevlerini yerine getirmelerini istiyorum. Böylece işler daha hızlı ve verimli bir şekilde yerine getirilecekti. Bulunduğumuz makam ve mevkiye sahip çıkarak, işimiz gereğinin en güzelini icra etmeye ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Bir de mesai saatlerine riayet edin. Hizmet standardımızı hep birlikte yükseltmemiz gerekir" dedi.
Kurum müdürlerine farklı bakanlıklara bağlı olmalarına rağmen aynı devlete hizmet ettiklerinden dolayı uyum içerisinde çalışmaları gerektiğinin de altını çizen Vali Balkanlıoğlu ayrıca, kurum yetkililerine AB ve Kalkınma ajanslarından gelen proje çağrılarına da kulak vererek proje hazırlamalarını istedi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan ve pilot ile olarak seçilen Afyonkarahisar'daki 'Güvenli Trafik Projesi'nin başarıları hakkında da bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, proje ile yüzde 7 olan emniyet kemeri takma oranının yüzde 80'ler seviyesine çıktığını söyleyerek, "Afyonkarahisar'ın ismi bu sağladığı başarı ile Japonya ve Arjantin gibi ülkelerde örnek ile olarak adlandırılıyor" dedi.
Toplantının sonunda ise bir süre önce başka bir görevde değerlendirilmek üzere Ankara'ya tayini çıkan Afyonkarahisar İl Müftüsü Mustafa Kaya veda konuşması yaptı. Kaya konuşmasında görevi boyunda Afyonkarahisar'da yaptıklarını anlatarak, şunları söyledi:
"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilimize bir eğitim merkezi düşüncesi oldu. Her iki hizmeti bir arada görmek için 30 dönümlük bir yer tahsisi sonuçlanmak üzere. Hazineden bir yer tahsisi için müracaatımız oldu. Sarıkız Mahallesi'ni bilirsiniz. Burada Diyanet Eğitim Kompleksi diye bir yapılanma oluş zamanında. Orada 10 dairelik personel lojmanımız yarım kalmış onu da bugünlerde tamamlamak bana nasip oldu."
(GC-ÖZ-Y)

20.12.2012 19:20:31 TSI

Editör: Wan Haber