13-16 Haziran tarihleri arasında Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek olan Mermer ve Mermer Teknolojileri Fuarı tanıtım standı Hindistan Granit, Dogaltaş ve Mermer Fuarı'nda sektör temsilcilerinin ilgisini çekti.
Geçtiğimiz hafta içinde Hindistan'ın Jaipur şehrinde yapılan India Stonemart 2013'e katılan Stonexpo Afyonkarahisar'ın organizatör şirketi MBA Grup Uluslararası Fuarcılık ekibi firma temsilcilerinin temaslarda bulundukları bildirilirken, MBA Grup Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. Genel Müdürü Alper Okyar, 13-16 Haziran tarihleri arasında Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek olan Mermer ve Mermer Teknolojileri Fuarı öncesi Hintli iş adamlarından oluşan 32 kişilik alım heyetinin katılacağını söyledi.
Doğal taş ve maden sektöründe Hindistan'ın önemli bir ihracat pazarı olduğunu belirten Alper Okyar, "India Stonemart 2013 Fuarı'nda Stonexpo Afyonkarahisar için ziyaretçi ülke ve yabancı alıcı sayısını artırmaya yönelik girişimlerimizi sürdürdük. Bu çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını da aldık. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Stonexpo Afyonkarahisar'a Hintli iş adamlarından oluşan alım heyetinin yanı sıra Hindistan, Çin ve İtalya'dan 15'i aşkın firma da standlarıyla katılacak. Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır" dedi.
Stonexpo'nun Afyonkarahidar'ın dünya genelindeki sektörel bilgi birikiminin ve iş fırsatlarının bölgeye aktarılmasına aracılık edeceğine işaret eden Alper Okyar, "Geniş yelpazedeki kitleyi bir araya getirecek olan fuar, mermer ve mermer teknolojileri ihracatına ve marka gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Libya, Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, Sudan, Çin, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türki Cumhuriyetler ile alım heyetlerine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Brezilya, Hindistan ve Irak ile de temsilciliklerimiz kanalı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.
(GC-SK-Y)

08.02.2013 14:00:51 TSI

Editör: Wan Haber