Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde 11 yıl önce meydana gleen depremde evsiz kalanlar, bir an önce evlerine taşınmak istiyor.
S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, konu hakkında afet konutlarının bulunduğu alanda bir basın toplantısı düzenledi. 741 ortaklı 603 konutun inşaat kısımlarının yüzde 98'inin tamamlandığını belirten Başkan Değirmen, alt yapı çalışmalırının da bir an önce bitirilmesini beklediklerini kaydetti.
Değirmen, ihalesini İstanbul'dan bir firmanın kazandığı konutlarda alt yapı ve çevre düzenlemelerinin 20 Ağustos 2013 tarihinde tamamlanması gerektiğini belirterek, ancak çalışmanın bu hızda devam etmesi halinde işin belirtilen tarihte tamamlanamayacağını ileri sürdü.
21 Ekim 2012 tarihinde hak sahiplerinin kuralarının çekildiğini, iskana geçebilmek için alt yapıların tamamlanıp, elektrik, su, yol, kanalizasyon ve çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Değirmen, "Hava şartlarının güzel olmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmıyor. Bu şekilde giderse 2. kısım ada içi yolların ihalesi de gecikecek, Ağustos sonunda konutlara yerleşemeyeceğiz. Alt yapı sorunlarımızın bir an önce tamamlanması için Valimizden rica ediyoruz. Konutların tamamlanmasının ardından okul ve cami gibi acil ihtiyaçların da giderilmesi gerekiyor. Alt yapılarının bitmesi lazım. Alt yapı ile ilgili sorunlarımızın bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz. İnşaatlarımızın bir an önce bitirilmesi ada içi yolların tamamlanması konusunda yardım istiyoruz" dedi.
(GC-İA-Y)

03.02.2013 18:10:23 TSI

Editör: Wan Haber