Afyonkarahisar'da 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının sömestr karnelerini Vali Yardımcısı Adem Uslu tarafından verildi.
2012-2013 eğitim öğretim yılının yaklaşık 4 aylık eğitim döneminin sonunda öğrencilerin heyecanla bekledikleri karnelerini aldı. Yenice Mahallesi'nde Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtma törenine Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Okul Müdürü Rasim Bayındır, diğer okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu Müdürü Rasim Bayındır, "2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bu programla son bulacak. Ancak her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Hepimiz iyi biliyoruz ki gelecek, geçmişin temellerinin üzerine kurulur. Geçmişinden ders çıkaranlar geleceklerini iyi tayin ederler. Bu vesile ile verilen karnelerle siz öğrenciler geleceğinizi belirleyeceksiniz" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise yaptığı konuşmada, "17 Eylül tarihinde başladığımız 2012-2013 yılının ilk dönemini bugün tamamlamış bulunuyoruz. Her şeyin bir bedeli olduğu gibi başarında bir bedeli vardır. Başarılı olmanın bedeli de çalışmaktır. Karnelerinde kırık notları olanlar olabilir, kimse üzülmesin, telafisi vardır. Velilerimizde çocuklarının çalışmalarına yardımcı olurlarsa öğrencilerimizin başarıları artacaktır. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu yüzden onların eğitim ve öğretimleri için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.
2012-2013 eğitim öğretim yılına 6 bin 907 kadrolu, 631 ücretli öğretmen ve 14 bin 690 öğrenci ile başlandığını kaydeden Yalçın, öğretmen ve öğrencilerin sömestr tatilinin iyi geçmesini diledi.
Vali Yardımcısı Adem Uslu ise konuşmasına, "Öncelikle Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, bu programa katılacaklardı ancak başka bir programı çıktığı için sizlerle beraber olamadılar ve beni görevlendirdiler. Öncelikle Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun sevgi ve muhabbetlerini iletirken sizlere olan selamlarını aktarıyorum" diye başladı. Dört aylık bir eğitim ve öğretimin ilk dönemini tamamlamış bulunuyoruz. Biraz sonra alacağınız karneler bu 4 aylık dönemin yani ektiğinizin hasadını alacaksınız. İyi sonuçlar yansıdığı gibi kötü sonuçlar da yansıyacak. Birinci dönemin verimli geçtiğine inanıyor, bundan sonraki dönemde de iyi bir eğitim öğretim yılı olacağına inanıyorum. Geleceğimizin büyükleri olacak öğrencilerimizin ileride çok iyi yerlere gelmesini temenni ediyor, sömestr tatilinizin hayırlı uğurlu olmasını diyorum" dedi.
Program, Vali Yardımcısı Adem Uslu ve Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın öğrencilere karnelerini vermesiyle sona erdi.
(MK-SK-Y)

25.01.2013 15:24:27 TSI

Editör: Wan Haber