Emre An - Uğur Tunçdemir

Tanıtım toplantısında konuşan Afyon Hilal Termal Yönetim Kurulu Üyesi Songül Demiroğlu, 5 yıldır Hilal Termal'de görev aldığını ve Türkiye'nin her yerinde tesisin ve bölgenin suyunun tanıtımını yaptığını belirterek Van'ı, Afyon'da görmek istediklerini söyledi.

DOĞU'DAKİ İLK TANITIM VAN'DA…

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk çalışmalarının Van'da gerçekleştirdiklerini söyleyen Demiroğlu, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk çalışmamızı Van'da yaptık. Buna tesadüf demiyorum, tevafuk diyorum. Çünkü belki senelerdir girilmemiş bir bölge başka tesislerde çalışma yapmışlar ama Hilal Termal olarak Van bölgesindeki ilk çalışmamızı Sayın Cevdet Bayram ve eşi Yüksel Bayram Hanımefendi ile beraber organize etmeye başladık. Onun için Hilal Termal'in il temsilciliğini kendilerine verdik. Ben hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Rabim inşallah utandırmasın karşılıklı olarak. Çünkü biz ilk turumuzu düzenlediğimiz zaman gelen talep oldukça olumluydu. Misafirlerimiz memnun kaldılar. Biz artık Van'ı, Afyon'da görmek istiyoruz" dedi.

Hilal Termal Van Temsilcisi Cevdet Bayram, Sağlık Bakanlığının verilerine göre Termal Sularının içindeki minerallerin çok yüksek olduğunu söyledi.

Bayram, "Bakanlar Kurulunun 2008 yılında özellikle Afyon ve Gazlıgöl bölgesini termal bölgesi olarak ilan etmesiyle bu sektör gözler önüne serildi. Afyon'da olmasının nedeni ise Sağlık Bakanlığı'nın da verilerine göre Termal Sularının içindeki minerallerin çok yüksek olması ve sağlık açısından hem içilebilir su olması, hem de havuzuyla insanlar orda şifa buluyor. Bu vesile ile bizler de Hilal Termal ile irtibata geçtik ve Van'daki temsilciliğini aldık. 19 Mayıs 2014 tarihinde Van'da bir tur çıkardık. Hemşerilerimizle birlikte gidip orada hem tesisleri, hem suyu gördüler ve çokta memnun kaldılar. Allah nasip ederse ikinci kez turumuzu düzenliyoruz. Ramazan Bayramından sonra bu turumuz olacak. Artık insanlarımızın yılda en az bir hafta tatil yapması gerekiyor. Ben son olarak Van'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

2-071.jpg

Hilal Termal Karaman Üyesi Esin Kömbeci ise yaptığı açıklamada batıda insanların Van'ı yanlış tanıdıklarını belirterek, "Türkiye'nin batı tarafında yaşayan insanlarımız maalesef Van'ı yanlış tanıyorlar. Hâlbuki burası turizm cenneti... Tarihiyle, turizmiyle ve insanlarıyla çok güzel bir şehir. İnsanların buraya gelip göreceği çok güzel yerler var. Ayrıca insanları da cana yakın" dedi.

Konuşmaların ardından Afyon Hilal Termal Oteli tanıtan bir sunum yapıldı.

Editör: Wan Haber