Afrika'ya uçuşa giden THY kabin memuru Ece Taşan, çeçe sineği ısırması sonucu uyku hastalığına yakalandı. İstanbul dönüşü hastaneden tedavi altına alınan Taşan, hastalığının ilacının yurt dışından getirilmesi için Twitter aracılığı ile yardım istedi.
THY kabin memuru Ece Taşan, geçtiğimiz hafta görevli olarak Afrika'ya uçtu. Burada çeçe sineğinin ısırması sonucu rahatsızlanan Taşan'ın uyku hastalığına yakalandığı öğrenildi.
Alman Hastanesi'nde tedavi altına alınan Taşan, hastalığının ilacının yurt dışından getirilmesi için sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığı ile adeta kampanya başlattı. Twitter hesabından yardım isteyen Taşan, "Yıllarca 'uyku böceği mi ısırdı, yok efendim uyku böcegi oldun' diye diye kendimi ısırttırdım. Ama bu kadar kötü bir şey olduğunu bilsem demezdim", "Suramin veya pentamidin ilaclarini bulabilen bana acil olarak ulaşsın lütfen", "Acil ilacımın bulunması gerekmektedir. Fransa'da bulunduğu söyleniyor. Hangi şehir, nerdedir bu yarin netleşecek. Afrika ülkelerinde daha yaygın Afrika'dan aldığım bir parazit vücuduma yayılmadan engellemek lazım. Zamanla yarış" şeklinde twettler attı.
ÇEÇE SİNEĞİ
Genellikle Afrika gibi sıcak iklimlerde görülen çeçe sineği, "uyku hastalığına" yol açması ile tanınıyor. Sineğin ısırması ile kana yerleşen mikrop, ateş, eklem arısı ve baş ağrısı yapıyor. Hastalık sinir sistemine zarar verirse, ölüme kadar giden sonuçlar doğurabiliyor.
(TC-ÖFA-Y)

15.02.2013 12:07:37 TSI

Editör: Wan Haber