Afet riski bulunan köylerde Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce eğitimler devam ediyor. İlki Datça İlçesine bağlı Cumalı köyünde başlayan eğitime İl Afet ve Acil Durum Müdürü M.Temel Kışlal, Şube Müdürü Dilek Özgül, Eğitim Uzmanı Koray Ece ve Jeofizik Mühendisi Akın Aydoğan katıldı.
Köy halkı ve öğrencilerin katıldığı eğitimde bölgenin afet riski ve afetlerden korunma, orman ve konut yangınları ile müdahale ve korunma yöntemleri, sivil savunma tedbirleri ve İlkyardım konuları anlatıldı, ihtiyaç sahiplerine kitap ve giyisi yardımı yapıldı. Yapılan eğitim çalışması hakkında Cumalı Köyü muhtarı Varol Kayan ve köy halkınca duyulan memnuniyet dile getirildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü M.Temel Kışlal, yaptığı açıklamada; "Halkımızda afet ve sivil savunma bilinci oluşturarak önleyici, koruyucu ve kurtarıcı tedbirlerin alınması ile afet zararlarının en aza indirilmesi maksadıyla hazırlanan Eğitim Planı"nda her yıl yapılan sivil savunma yükümlüleri, kamu personeli, öğrenciler ve halka yönelik eğitimlere ilave olarak bu yıl afet tehlikesine maruz kalma ihtimali mevcut köylerimiz de eğitim kapsamına alınmıştır. Köy eğitimlerinde teknik personelimizce köyün afet riski ve alınması gereken önlemler anlatılmakta, eğitim uzmanı tarafından da sivil savunma tedbirleri, orman ve konut yangınları ile ilkyardım konularında eğitim verilmektedir" dedi.
(BT-SK-İK)

13.12.2012 15:51:09 TSI

Editör: Wan Haber