İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' projesi kapsamında Burdur AFAD Müdürü Mehmet Oral ve AFAD personelinin katılımıyla Hatıra Ormanı oluşturuldu.
Burdur Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin edilen fidanlar AFAD personeli tarafından Burdur'un Sarıova Köyü yolu üzerinde bulunan araziye dikildi. Etkinliğe AFAD Müdürü Mehmet Oral, Orman İşletme Müdürü Ahmet Şahan ve AFAD personeli katıldı.Ülke genelinde tüm illerin katılım sağladığı 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' projesi hakkında bilgi veren AFAD Müdürü Mehmet Oral, "DASK Türkiye genelinde 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' projesi kapsamında müdürlüğümüz de yarışmaya girdik.Türkiye genelinde birinci olmak için iddialıyız. Bu hususta ciddi bir çalışma içindeyiz. Valimizin olur ve destekleri ile projeler geliştirdik. Onlardan bir tanesi ağaç dikme, AFAD, DASK hatıra Ormanı projesiydi. Bunu gerçekleştirmiş olduk" dedi.
Önümüzdeki günlerde sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla depreme karşı yürüyüş düzenleneceğini belirten Oral, "Ayrıca öğrenciler için eğlence ve oyunlar var. Bu çalışma kurumumuz koordinatörlüğünde İl Özel İdaresi, Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), BURDOSK, TEMA, BAKUT, Burdur Kent Konseyi destek verecek. Okullarda konferanslar veriyoruz. Deprem hakkında bilgilendirme ve deprem sonrasında milletimizin sosyal hayata dönüşüne hızlandırmada yardımcı olan DASK'ı anlatıyoruz ve çocuklarda deprem bilinci olması için DASK amblemli, deprem mesajları yazılı kumbaralar var. Çocuklar okul öncesi ve ilköğretim çocuklarına bunları veriyoruz. Küçükten deprem bilincini oluşturmak amacıyla yapıyoruz. Bu tür çalışmalarımız var. Değişik projelerle hem görevimizi yapıyoruz, hem yarışıyoruz. İlimizin adını da duyurmak istiyoruz" diye konuştu.
(HG-SK-Y)

18.12.2012 11:50:10 TSI

Editör: Wan Haber