İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde görevli 200'e yakın çalışan, İzmir İl Özel İdaresi tarafından mali, sosyal ve özlük haklarının ödenmediğini belirterek, başta İzmir Valisi Cahit Kıraç olmak üzere yetkililerden yardım istedi. Bornova'daki müdürlük binası önünde dün basın açıklamayı yapan çalışanlar, "Motivasyonumuz düşük, borçlarımızı ödeyemiyoruz" dedi.
Van depreminden kurtulan Azra Bebek'in kurtarıcılarının arasında yer alan ve ekip adına basın açıklaması yapan Türk Yerel Hizmet Sen İzmir Şube Başkanı Mehmet Ali Kalafat, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde görevli 200'e yakın çalışanın 'sosyal denge' tazminatının ödenmediğini belirterek, "İl Afet ve Acil Durum personeli ve sivil savunma ve arama kurtarma birliği personeli 200'e yakın çalışan bu haktan 7 aydan bu yana yararlanamamaktadır. Başta Anayasa'nın eşitlik ilkesi olmak üzere 4688 sayılı yasanın 32. madde hükümleri gereği yaptığımız sosyal denge sözleşmesinin uygulanmamasından İzmir İl Özel İdare yönetimi sorumludur" dedi.

"HAKLARI ACİL OLARAK VERİLMELİ"
Görevli gereği en zor günlerde insanların canlarını ve mallarını kurtaran, deprem, sel olmak üzere her türlü görevli canı pahasına yapan personellerin mağdur edilmesinin kabul edilemez olduğunu anlatan Kalafat, şunları söyledi:
"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Gıda Yönetmeliği'ne göre İl Özel İdareleri ve belediyelerde çalışan personele yemek yardımı yapılırken, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma personeli bu haklardan faydalanamamaktadır. Ayrıca fiilen dalgıçlık görevini ifa eden Sualtı Sporları Federasyonu'ndan Arama ve Kurtarma ve Dalgıçlık Sertifikası (bröve) bulunan personelin hukuk normlarındaki düzenlemelerin yetersizliğinden dolayı yasal tazminatlarından yararlandırılmamaktadırlar. Bu haksızlığın da yetkililer tarafından derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Hayatımızın en zor anında bizlerin yanında ve yardımında olan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri çalışanlarının devlet nazarında üvey evlat muamelesi görmesi ve haklarının bir an önce yetkililer tarafından verilmesini istiyoruz."

"MOTİVASYONUMUZ DÜŞÜYOR"
Sorunları hakkında konuşan İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü çalışanları ise şunları söyledi:
"İl Özel İdaresi yönetimi bizi kendi personeli olarak görmüyor. Yemek çeklerimizi de alamıyoruz. İl Genel Meclisi haklarımızın verilmesi yönünde geçen yıl bir karar aldı. Ancak buna rağmen haklarımızı alamıyoruz. Bu sorunlar motivasyonumuzu bozuyor. Bir çok arkadaşımızın kredi kartı borcu var."
(AH-AŞ-Y)

10.01.2013 16:17:42 TSI

Editör: Wan Haber