İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, deprem ve afet riski taşıyan yerleşim birimlerinde sürdürülen eğitim çalışmaları devam ediyor. 2012 yılında kırsal kesimdeki bir yerleşim biriminde eğitim semineri veren ekipler, Eğitim Uzmanı Koray Ece tarafından " Sivil Savunma Tedbirleri ve Afetler" ile ilgili bilgiler veriyor.
Marmaris'e bağlı Söğüt Köyü ile Dalaman'a bağlı Kargınkürü Köyü'nde vatandaşlara, Müdürlük Jeofizik Mühendisi Akın Aydoğan tarafından, afetler ve afetlerden korunma, orman ve konut yangınları ile müdahale ve korunma yöntemleri, sivil savunma tedbirleri ve ilkyardım konusunda eğitimler verildi. Öğrencilere de Eğitim Uzmanı Koray Ece tarafından " Deprem ve depremden korunma" eğitimleri verildi.
Ayrıca İngiliz Fahri Konsolosluğu ile işbirliği yapılarak Marmaris ilçemizde, Marmaris ve civarında yaşayan İngiliz vatandaşlarına yönelik "Depremden Korunma Eğitimi" verildi. Müdürlük Eğitim Uzmanı Koray Ece ve Pro-konsül Nazlı Hamitoğlu tarafından verilen eğitime 100'e yakın İngiliz vatandaşı ve çeşitli ülke vatandaşları katıldı. Derneği Başkanı'nın gönderdiği hediyeyi takdim etti.
(BT-İK)

01.02.2013 13:21:10 TSI

Editör: Wan Haber