AFAD ekipleri, 11-15 Nisan 2016 tarihleri arasında 5 bin 624 kişiye verdiği eğitim ile afet bilincinin aşılanması yönünde büyük katkı sağladı. 

AFAD Başkanlığı’nın ülke genelinde yürüttüğü “Afete Hazır Okul” projesinin Van ayağı kapsamında, öğrencilere ve öğretmenlere afet bilincini aşılamak maksadıyla kapsamlı eğitimler veriliyor. Eğitimde deprem öncesi, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak aktarılıp, tatbikat maksadıyla okulların tahliyesi belirlenen plan doğrultusunda en kısa sürede AFAD personelin yönetiminde gerçekleştiriliyor. Böylece okulda yakalanılması olası olan bir depremde, öğrencilerin ve öğretmenlerin nasıl hareket edeceğini, en az zararla nasıl atlatabilecekleri konusunda bilgi sahibi oluyor.

6-224.jpg

AFAD ekipleri tarafından bu hafta eğitim verilen okullar arasında; Şahbağı İlkokulu-Ortaokulu, Kalecik İlkokulu, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Kemal Görgülü İlkokulu-Ortaokulu, Çınar Koleji ve Kalecik Tenik Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri bulunuyor. Temel afet bilinci eğitiminin yanı sıra Çınar Koleji’nden gelen talep üzerine de ayrıca “Yüksek Binadan Yaralı İndirme” tatbikatını başarı ile gerçekleştirildi. Eğitimlere AFAD Birlik Müdürü Necati Sever’de eşlik ederek, eğitmenler yerinde gözlemledi.

Öte yandan Yine arama ve kurtarma personeline verilmekte olan “Hizmetiçi Eğitim” faaliyetler de aynı kararlılık içersinde devam ediyor. Personelin tamamına aktarılan tecrübe ve bilgiler sahada uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor. Ayıca eğitim esnası içersinde kurtarma malzemelerinin bakım faaliyetleri de günlük olarak gerçekleştirilerek her an göreve hazır oluyor.

Editör: Wan Haber