Dalhuisen, “korkunç” diye nitelendirdiği manzaranın fotoğrafına, “Bombalanmış, dümdüz edilmiş ve zorla alınmış. Bunun adı zorla yerinden edilmedir” notu düştü.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, Orta Asya Direktörü John Dalhuisen ve Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner Diyarbakır’da bir dizi temaslarda bulundu.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ile görüşecek olan heyet aynı zamanda Sur’da da incelemelerde bulundu.

Sur’da çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Orta Asya Direktörü Dalhuisen, gördüklerini “korkunç” olarak nitelendirdi.

Dalhuisen, Sur’un 6 mahallesinde bir sene önce 24 bin kişinin yaşadığını, ancak şimdi kimsenin kalmadığını paylaştı.

Dalhuisen, Sur’un yasaklı bölgesinden paylaştığı ve evlerin enkazlarının dahi kaldırıldığı boş bir alanın fotoğrafına şu notu düştü: “Bombalanmış, dümdüz edilmiş ve zorla alınmış. Bunun adı zorla yerinden edilmedir.”

Büyük tahribatın verildiği Dört Ayaklı Minare’nin önceki ve sonraki halini gösteren fotoğraflar da paylaşan Dalhuisen, “Hayalet şehirde yasaklar dayatılıyor” diye yazdı.

Editör: Wan Haber