Türkiye'de Tarımsal Öğretimin başlamasının 167. yılı kutlamaları kapsamında Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesinde bir program düzenlendi.
Programa, Ahi Evran Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Günay Erener, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin, Kent konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Ziraat Fakültesi öğrenci temsilcisi Kenan Karaca, Ziraatın önemine ve fakülte öğrencilerinin ziraat alanındaki sorumluluklarına dikkat çekti.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin ise konuşmasında; Ziraat Fakültesinin gelişim sürecinde olan bir fakülte örneği sergilediğini söyleyerek, fakültenin alanında hızlı bir şekilde yol kat etmeye devam ettiğini dile getirdi ve ülke tarımına katkılarını aktardı.
Ahi Evran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Günay Erener de, Türkiye'de Ziraatın gelişmesinin en önemli ve tek yolunun fakülteler olduğunu kaydederek, Ahi Evran Üniversitesinin de bu bilinçle hareket ettiğini, hedeflerini ülke tarımının gelişimine yönelik belirlediğini ifade etti. Program Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu tarafından verilen konferansla son buldu.
(AEK-ZB-Y)

11.01.2013 13:26:33 TSI

Editör: Wan Haber