Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve oda başkanları, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'i ziyaret etti.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, AESOB'a bağlı Alanya Esnaf Odaları Başkanları ile Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'i ziyaret etti.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok'un birlik ile ilgili bilgi de verdiği ziyarette Alanya turizmi konuşuldu. Alanya'nın kendileri için çok önemli bir ilçe olduğunu belirten Sevimçok, Alanya'nın AESOB'a bağlı en fazla oda ve esnafın bulunduğu ilçe olduğu ifade edildi.
ALANYA AVANTAJLI BİR İLÇE
Sevimçok, "Alanya bizim için çok önemli bir ilçe. Antalya'nın en büyük ilçesi ve AESOB'a bağlı en fazla odanın ve esnafın bulunduğu bir yer. Alanya'nın Antalya'ya göre avantajı ise burada şehir ile turizmin iç içe olması. Antalya'da ise durum farklı. Alanya'daki gibi merkezde çok turistik otel yok. Bu da şehir esnafı yönünden baktığınız zaman olumsuz etkiliyor" dedi.
TURİSTE GÜVEN AŞILAMALI
Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise, esnaf ve vatandaştan Alanya'ya kaliteli turistin gelmediği şikayeti aldığını belirterek, şunları söyledi:
"Alanya'ya kaliteli turist gelmiyor ifadesini duyuyorum. Demek ki sorun bizde. O zaman kalitemizi artırmalıyız. Bu saatten sonra kataloglar bastırmaya ve tanıtım yaptırmaya da gerek yok. Yapacağımız tek şey turiste güven aşılamak. Sektöre güven kazandırmamız gerekiyor. Eğer siz turiste güven duygusunu sağlarsanız dünyanın en kaliteli turisti buraya gelir. Bu konuda hepimizin üzerlerine düşen görevler var. Buraya gelen turist, evindeymiş gibi çarşılarımızda dolaşmalı, alışveriş yapmalı ve güven içinde yaşamalıdır. Bizler tarafından da 'biz size iki metre mesafedeyiz, biz sizin yanınızdayız' diyerek turisti rahatlatacak ve güven oluşturacak bir sistem oluşturmalıyız. Bizim her esnafımız, işportacımız dahi turizmci olmak zorundadır" diye konuştu.
(SK-Y)

24.01.2013 15:56:59 TSI

Editör: Wan Haber