Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) öğrenim gören Gana ve Kongolu uyruklu 4 öğrenci, Aydın amatör liglerindeki futbol takımlarında top koşturmak istiyor.
Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) öğrenim gören Gana ve Kongolu 4 öğrenciye Aydın esnafı kucak açtı. Üniversite yolu üzerindeki Ramazanpaşa Mahallesi esnafları yurtdışından kentte okumak için gelen siyahi öğrencilere alışverişlerinde kolaylık sağlarken kentin tanıtımı için de rehberlik görevi yapıyor. Ayakkabıcı esnafı Muharrem Horosan alışveriş yaparken tanıştığı ADÜ Fen Fakültesi öğrencileri Ganalı Mütevekkil Abdurrahman, Zubeir Sayibu, Ataullah Umar ve Tıp Fakültesi öğrencisi Kongolu Mohamed Mwindia ile kısa sürede arkadaş olduklarını söyledi.
Gana ve Kongo'dan gelen öğrencilerin sempatik ve sıcakkanlı tavırlarıyla esnafın gönlünü kazandığını belirten Horasan, "ADÜ'ye son dönemde gelen yabancı öğrenci sayısı arttı. Üniversiteye gidiş yolunda esnaflık yaptığımız için yabancı öğrenciler gelip bizlerden alışveriş yapıyor. Yabancı öğrencilere alışverişlerinde kolaylıklar sağlıyoruz. Ayrıca onlara kentimizi tanıtmak için kültür elçiliği de yapıyoruz. Gana ve Kongo'dan gelen öğrencilerle de böyle tanıştık. Kısa sürede birbirimize alıştık" dedi.
Horasan, siyahi öğrencileri spora kazandırmaya çalıştığını belirterek, "Esnaflık dışında TFF Futbol Saha Komiserleri Derneği Aydın Şubesi Başkan Yardımcılığı görevi yapıyorum. Yurtdışından kentimize gelen öğrencileri spor yapmalarına olanak sağlamaya çalışıyorum. Ganalı ve Kongolu üniversite öğrencilerinin Aydın amatör liglerdeki futbol takımlarında spor yapmaları için idarecilerle de görüşüyoruz. Yabancı öğrencilerin hem spor yapmalarını hem de para kazanmalarını sağlayacağız" diye konuştu.
(GY-MB-İK)

10.01.2013 09:56:10 TSI

Editör: Wan Haber