Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) düzenlenen etkinlikte üniversiteli gençler kadına yönelik şiddet, dans ederek protesto etti.
Dünyada ve Türkiye'de çok ciddi bir sorun olan kadına yönelik şiddet, bugün Aydın'da da dans ederek protesto edildi. Adnan Menderes Üniversitesi Tralleis Meydanı'nda düzenlenecek olan etkinlik hava muhalefeti nedeniyle Atatük Kongre Merkezi Maiandros Salonu'nda gerçekleşti.
Danstan önce son zamanlarda kadın cinayetlerine ve tecavüzlerine yönelik olarak eleştirilerin dikkate çekildiği etkinlikte 'One Billion Rising' isimli şarkı eşliğinde dans edildi. Daha sonra tüm katılımcıların katılarak şiddetin protesto edildiği etkinlik Bozdoğan Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergilediği oyun ile sona erdi.
Etkinliğe ADÜ Gönüllü öğrencileri, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi, Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve kadına yönelik şiddete karşı olan vatandaşlar katıldı.
Aydın'daki etkinliğe öncülük eden Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada dansın bir simge olduğunu ifade ederek katılımlarından dolayı duyarlılık gösteren tüm herkese teşekkürlerini iletti.
Etkinlikte ayrıca Aydın Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyeleri de etkinliğe katılanlara "Kadına Yönelik Şiddet Aile İçi Şiddet Suçtur" broşürleri dağıttı.
(MB-İK)

15.02.2013 13:05:11 TSI

Editör: Wan Haber