Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksek Okulu'nun 2013-2014 eğitim öğretim sezonuna yetiştirileceğini belirtti.
Köşk Beldiyesi'nin destek verdiği Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksek Okulu inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Köşk ilçe merkezinde inşaatı devam eden ADÜ Köşk Meslek Yüksekokulu'nu yerinde inceleyen Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, yükleyici firma yetkililerinden inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, yaptığı açıklamada, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksekokulu'nun 2013-2014 eğitim öğretim sezonuna hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. ADÜ Köşk Meslek Yüksek Okulu'nun lçeye sosyal ve ekonomik yönde katkı sağlayacağını savunan Başkan Kılınç, ''Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksekokulu'nun ince işleri ihalesi geçen aylar içerisinde yapıldı. Yükleyici firma yetkilileri ile görüştük. 5 ay sonra anahtar teslim edecekler. İnşaat şu anda çatı yapma aşamasındadır. İç bölümde örülmesi gereken duvarlar örülüyor. Diğer taraftan ince sıva işleri de başladı. Allahın izniyle çevre düzenleme ihalesi de hazırlandı. Şu anda ihale aşamasına gelindi. Önümüzdeki 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına okul her şeyi ile hazır hale gelecek. Öğrenciler tercihlerini yapabilecek. Köşk ilçemiz için de hem sosyal hem de ekonomik bakımdan katkı sağlayacaktır. Gelen öğrencilerimiz canı sıkılmayacak. Köşk merkezi manzaralı ve şehir ayakaltında ve ferah bir görüntüye sahiptir'' dedi.
Kılınç, ADÜ Köşk Meslek Yüksekokulu'nun 2 bin 500 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Yükleyici firma ''Eser İnşaat'' yetkilisi Mehmet Eser'de, okul inşaatının taahhüt edilen süreden önce tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.
(MB-İK)

14.01.2013 10:09:30 TSI

Editör: Wan Haber