Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ İletişim Fakültesi'nin kurulduğunu belirterek 2013-2014 eğitim-öğretim sezonunda fakültenin ilk öğrencilerini alacağını belirtti. Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ile yaptığı söyleşide Aydın'ın önceliklerini "Tarım, turizm, enerji, antik kentler ve sağlık" olarak açıklayan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu bu konularda ADÜ'nün ve Aydın'ın ön plana çıkması gerektiğini planlamaları bu yönde yaptıklarını söyledi.
Kendisini ziyaret eden Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ile Senato Salonu'nda bir araya gelip daha sonra Üniversite'nin merkez yerleşkesinde son yapılan ve inşaatı devam eden binalarda incelemelerde bulunan Rektör Mustafa Birincioğlu, "Gazeteciliği de çileli bir meslek" olarak yorumlayarak Aydın'ın ve Gazeteciliğin gelişmesi için her zaman üniversite olarak iş birliğine hazır olduklarını söyledi. Globalleşen dünyada üniversitelerin görünebilirliği ve tanınmasının çok önemli olduğunu kaydeden ADÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ'de 26 bin 200 olan öğrenci sayısının son 2 yılda 33 bine çıktığını ve 5 yıl içinde hedefin 50 bin olduğunu belirtti.
"KADRO TAMAM, ÇALIŞMALARA BAŞLANDI"
İletişim Fakültesi'nin; Halkla İlişkiler ve reklamcılık, Gazetecilik, Görsel İletişim ve Tasarım, Radyo Tv ve Sinema olmak üzere 4 ayrı bölümde eğitim vereceğini ve ilk olarak Radyo Tv ve Sinema bölümünün faaliyete geçeceğini kaydeden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Birincioğlu, "Yardımcı Doçent Nilgün Benli, Yard. Doç. Nergiz Gündel ve Yard. Doç. Aynur Örnek öncülüğünde kadromuzu kuruyoruz. Başka üniversitelerde önce bölüm kurulur eğitim başlar daha sonra stüdyo ve sair ihtiyaçlar giderilir. Biz önce alt yapıyı hazırladık. Önümüzdeki dönem ilk olarak Radyo Tv ve Sinema Bölümü'ne öğrenci alacağız. Daha sonraki dönemlerde Halkla İlişkiler ve Reklam, Gazetecilik, Görsel İletişim ve Tasarım bölümlerine de öğrenci alınacak" dedi.
Kendisine ziyaret eden gazetecilerle birlikte İletişim Fakültesi'nin yeni kurulan stüdyosunu ziyaret edip kamera karşısına geçen Birincioğlu, montaj ve reji odalarında gazetecilerle birlikte incelemelrde bulundu.
(İK)

12.02.2013 14:51:49 TSI

Editör: Wan Haber