Adana Devlet Tiyatrosu, yeni yıla, genç kuşak ile yaşlı kuşak arasındaki 'romantizm' farklılığını anlatan 'Kırkından Sonra' adlı oyunu ile girecek.
Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) Müdürü Fırat Demirağ, 'Kırkından Sonra' oyununun yönetmeni Ali Hürol ve Yönetmen Yardımcısı Murat Özben ile birlikte Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenledikleri toplantıda, film hakkında bilgiler verdi.
Fuaye Sahne'de düzenlenen toplantıda konuşan Yönetmen Ali Hürol, 2 Ocak'ta sergilenecek oyunun, genç ve yaşlı kuşak arasındaki romantizm farkının ele alındığını kaydetti. Oyunu 'çok keyifli bir komedi' olarak tanımlayan Hürol, Adanalıları oyuna davet etti.
ADT Müdürü Demirağ, sahneledikleri oyunlara seyircilerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Oldukça hareketli ve eğlenceli bir sezon yaşadık. 2013'te de yeni oyunlarla seyircimizin karşısına çıkacağız" dedi.
İspanyol yazar Alfonso Paso'nun yazdığı ve Hale Kuntay'ın çevirdiği oyunun yönetmen yardımcılığını ise Murat Özben yapıyor. Dekor tasarımını Sertel Çetiner, kostüm tasarımını Ceren Karahan'ın yaptığı oyunun ışık tasarımını da Özer Kuşkaya gerçekleştirdi. Oyunda Turgut Bağır, Sevinç Gediktaş, Mazlum Taşkıran, Yeliz Tekman, H.Barış Özkan, Dilek Aslan, Raif Hikmet Çam ve Çağla Yeleç rol alıyor.
(SZP-Y)

19.12.2012 14:02:24 TSI

Editör: Wan Haber