Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü Mahmut Özmen, 2012 yılı adrese dayalı nüfus sayımının 28 Ocak günü yayınlanacağını bildirdi.
TÜİK Bölge Müdürü Özmen, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Özmen ziyarette, istatistik çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Kayseri için özel baskısı yapılan ''Bölgesel Göstergeler, TR72 Kayseri, Sivas, Yozgat'' isimli istatistik kitabını hediye etti.
Ziyarette konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yatırım ve hizmetlerde planlamanın çok önemli olduğunu, en kötü planın bile plansızlıktan daha iyi olduğunu belirterek, ''Melikgazi Belediyesi 5 yıllık yatırım planlamasında TÜİK'in yapmış olduğu bilgi verilerini değerlendiriyoruz. Çünkü bu istatistik rakamları ile bölgenin çocuk, genç, yaşlı gibi nüfus bilgileri yanında işyeri, ticaret ve üretim alan gelişmelerini değerlendiriyoruz. Çocuk sayısının fazla olduğu bölgelerde okul, park, oyun alanlarının yatırımında etkili oluyor. Yerleşim alanlarındaki nüfus yoğunluğu hizmetlerin artırılmasında etkili oluyor. Bu açıdan TÜİK çalışmalarını yakından takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Melikgazi İlçesinin barındırdığı nüfus ile Kayseri'nin en büyük ilçesi olduğunu, gündüzleri bu nüfusun daha da arttığını dolayısı ile Kayseri'nin yarısına hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, 2012 yılı adrese dayalı nüfus sayımı ile bu nüfusun daha da artacağını, Melikgazi Belediyesi'ne ayrıca Ağırnas Bölgesi ile Sarımsaklı köyünün de bağlandığını sözlerine ekledi.
Melikgazi Belediyesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden TÜİK Kayseri Bölge Müdürü Mahmut Özmen de, 2012 yılı adrese dayalı nüfus sayımının 28 Ocak 2013 günü yayınlanacağını bildirdi.
(ZB-Y)

09.01.2013 15:48:08 TSI

Editör: Wan Haber