Geçirdiği trafik kazasında 20 yıl önce hayatını kaybeden eski Bakan Adnan Kahveci, Kartal Yakacık'taki mezarı başında anıldı. Kahveci'nin hemşehrileri Trabzon Köprübaşı Derneği'nin organize ettiği anma törenine çok sayıda seveni katıldı.
5 Şubat 1993'te meydana gelen trafik kazasında açılmamış yola giren Adnan Kahveci ve eşi Fisun Kahveci, geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını yitirdi, aynı kazada yaralanan kızları Aslıhan Ceyhan Kahveci de 10 günlük bir tedavinin ardından kurtarılamadı. Trabzon Köprübaşı Derneği'nin organize ettiği anma törenine Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Zengin, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve çok sayıda seveni katıldı.Merhum bakanın mezarı başında yapılan kısa konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Merhum bakanın kardeşi Kenan Kahveci, kardeşinin ölümünün hâla sırrını koruduğunu hatta kendisinin suçlandığını bu yüzden çocuklarının mahkemeye para cezası bile ödediğini belirtti. Kahveci, Devlet Denetleme Kurumu'nun bir rapor bile hazırladığını belirterek "Adını bile hâla öğrenemediğim apollo sendromu diye bir hastalığı olduğunu açıkladılar. Bu bende meçhul bir iz olarak kaldı" dedi.
Kartal Belediye Başkanı Öz de, bu minnet duygusunu yaşatan Trabzon Köprübaşı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür ederek şunları söyledi: "Biz yerel yöneticiler olarak her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız."
Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci de, "Babamın anısını yaşattığı için herkese teşekkür ediyorum. Babama layık evlatlar olmaya çalışıyoruz. Babamın anısını yaşatan Kartal Belediye Başkanına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(Cİ-ET-HO-Y)

05.02.2013 13:51:21 TSI

Editör: Wan Haber