Gaziantep’te bir boşanma davası sonrasında yapılan silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, bir kişinin polise teslim olduğu öğrenildi. Polis olay yerine yaklaşık bir kilometre mesafede terk edilen otomobilde inceleme yaptı. Gaziantep Valisi ise hayatını kaybedenlerin sayısını 4 olarak açıkladı.


Edinilen bilgiye göre, bir süre önce Erdem S. ve Esra S. D.’nin boşanma davasında çıkan kavga nedeniyle tekrar mahkemelik oldu. Mal paylaşımından olduğu tahmin edilen ve bugün 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ardından silahlı çatışma yaşandı. İddiaya göre, otomobille adliye önüne gelen A.Ç. yanında bulunan uzun namlulu silahla K. ailesinin üzerine ateş açtı. Bunun üzerine yoğunluğun yaşandığı adliye binası ve çevresinde büyük bir panik yaşandı. Olay yerinde bulunan polis ekipleri hemen yaralılar için olay yerine ambulans istedi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulanslar yaralılara müdahale ederek hastaneye kaldırdı. Açılan ateş sonucu Zeki Erdem Ö. olay yerinde hayatını kaybederken, Atilla D. ve Hatice Şenel D. kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Açılan ateş sonucu yoldan geçen Hasan K. ile birlikte bir kişi daha yaralandı. Olay sonrası adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Çatışmanın yaşandığı yere gelen olay yeri inceleme ekipleri burada detaylı bir inceleme yaptı. Cenaze üzerinde yapılan incelemelerin ardından çevreye saçılan uzun namlulu silaha ait boş kovanlarda bir bir toplantı. Yapılan incelemelerin ardından Zeki Erdem Ö.’nün cenazesi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Merkezi’ne götürüldü.


Bu sırada olay yerine yaklaşık bir kilometre mesafede çevre yolu üzerinde terk edilen otomobil ihbarı polisi harekete geçirdi. Olay yerine giden polis otomobilin silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahıslara ait olduğunu tespit etti. Bunun üzerine otomobil üzerinde inceleme yapan ekipler bir adet mermi girişi tespit etti.


Olaydan yaklaşık 40 dakika sonra ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binasına taksi ile gelen A.Ç.’nin olayı kendisinin gerçekleştirdiğini ve teslim olmaya geldiğini söylediği ileri sürüldü.

""

 

""

""

Editör: Wan Haber