Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görev yapan memurlar, mesai ve ulaşım ücretlerinin yeni yılda ellerinden alınmaması için basın açıklaması yaptı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sık sık basın açıklaması yaptığı Adalet Sarayı önünde bu kez adliye çalışanları eylem yaptı. Yeni yılda mesai ve ulaşım haklarının ellerinden alınacağını iddia eden memurlar "Adliyede adalet istiyoruz" şeklinde slogan attılar.
KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası, Memur-Sen'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası ve Adalet Büro Sen üyesi yaklaşık 100 adliye personeli adına yapılan açıklamada öncelikli taleplerinin çalışanların sırtındaki iş yükünün azaltılarak, fazla mesaiyi gerektirmeyen bir iş düzeninin oluşturulması olduğu belirtildi.
Adalet Bakanlığı'nın yeni yıldan itibaren ulaşım ücreti yardımı yapmayacağı belirtilen açıklamada, "Ulaşım yardımlarının ödenmemesinin hangi ekonomik ve hukuki gerekçelere dayandığını adalet çalışanları olarak soruyoruz. Başta ulaşım hakkı olmak üzere diğer sosyal ve ekonomik haklarımızın gasp edilmesine karşı sorunlarımız çözülene kadar mücadele etmeye kararlıyız" denildi.
Yapılan açıklamanın ardından memurlar adliyeye giriş yaparak mesailerine devam ettiler.
(YM-ÇK-Y)

17.12.2012 16:30:41 TSI

Editör: Wan Haber