Türk Büro Sen Kastamonu Şubesi üyeleri "4. Yargı Paketi"nde, adliye çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarına da yer verilmesi talebiyle topladıkları dilekçeleri Adalet Bakanlığı'na gönderdi.
Türk Büro-Sen Kastamonu Şubesi üyesi bir gurup Kastamonu Adalet Sarayı önünde basın açıklamasında bulundu. Gurup adına açıklama yapan Türk Büro-Sen Kastamonu Şubesi Başkanı Ercan Karabacakoğlu, Adalet çalışanlarının ağır iş yükü altında ezilirken, yetmezmiş gibi kazanılmış hakları tek tek ellerinden alındığını iddia etti. Karabacakoğlu, "Önce banka promosyonunda yaşanan haksızlıklar daha sonra çeşitli ödeneklerinin kaldırılması şimdi ise fazla mesai ücretlerinin kaldırılması oldu. En zor şartlar altında çalışan kamu personeli adalet çalışanlarıdır. Buna rağmen; maalesef ki, en çok hakkı yenen hor görülen kesim de bu kesimdir" dedi.
Adalet Bakanlığı'nın gelecek günlerde "4. Yargı Paketi"ni TBMM'ye göndermesinin beklendiğini ifade eden Karabacakoğlu, bu pakete dahil edilmesi için servis ödenekleri, yıpranma payı ve fazla mesailerin verilmesi, mübaşirler dahil yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi talebiyle Türkiye genelinde topladıkları imzaları Adalet Bakanlığı'na gönderdiklerini kaydetti.
Adalet çalışanlarının her şeyden önce insanca muamele görmek istediklerini açıklayan Karabacakoğlu, "Emeklerinin karşılığını almak ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istemektedirler. Adliye çalışanı adalet dağıtma hizmetini sunarken, kendisi için de adalet talep etmektedir. Emeğinin karşılığını almak ve onuru kırılmadan hizmet vermek, kendileri için ayrımcılık değil, herkes gibi eşit olmak istemektedirler" diye konuştu.
Açıklamanın ardından sendika üyeleri, toplanan dilekçeleri Adalet Bakanlığı'na gönderdi.
(Vİ-OA-Y)

12.02.2013 16:41:59 TSI

Editör: Wan Haber