Merkezi İstanbul da bulunan ve 1996 yılında kurulan Adıyamanlılar Eğitim Kültür ve Yardım Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
İstanbul'da 1996 yılında kurulan ve eğitim, kültür ve yardım konularında birçok faaliyet gerçekleştiren Adıyamanlılar Eğitim Kültür ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Başkanı Ömer Özkartal, Vakıf Onursal Kurucu Üyesi olan Mahmut Göksu, İş adamı Ramazan Aksoy, Salih Kaya ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyesi Ali Şahin, Belediye Başkanı Necip Büyüklaslan'ı ziyaret ettiler.
Adıyamanlılar Vakfının istişare toplantısını Adıyaman da gerçekleştirdiklerini dile getiren vakıf başkanı Ömer Özkartal, başkan Büyükaslan'ın başarılı çalışmaların altında imzasının bulunduğuna dikkat çekti.
Özkartal açıklamasında, "Adıyamanlılar Vakfı İstanbul da kurulmuş ve biz 3gündür Adıyaman'dayız. Başkanımız bize sağ olsunlar yaptıkları hizmetleri anlattılar. Ardından akşamüstü kaleye giderek oradaki çalışmaları yakından gördük. Kalenin yeni çehresini gördük ve başkanımızdan konu hakkında bilgiler aldık. Bizler Sayın Başkanımızın yapacağı tüm hayırlı işlerde kendilerine başarılı olmaları için dua ediyoruz. Aynı zamanda buna eminim ki Adıyamanlılarda kendisine yapacağı başarılı çalışmalar için dua ediyorlardır.
Bizlerde bu anlamda bir sivil toplum kuruluşu olarak Adıyamanlılar Vakfı da İstanbul'da da olsa buradaki şubesi maharetiyle Adıyaman'daki hayırlı hizmetleri devamlı destekleyerek onların gözü kulağı olmaya devam edecektir. Başkanımız M. Necip Büyükaslan'a bundan sonraki hizmetlerinde başarılar diliyoruz" dedi.
Vakıf Onursal Kurucu Üyesi ve Adıyaman Eski Milletvekili Mahmut Göksu, Başkan Büyükaslan'ın Ankara'ya her gidişinde kendilerini mutlaka ziyaret ettiklerine dikkat çekerek, "Bugün İstanbul Adıyamanlılar Vakfı olarak Adıyaman'dayız zaman zaman vakıf kurucusu arkadaşlar ile Adıyaman'a gelerek, ilimizde birtakım ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Daha önceden yapmış olduğumuz program gereği bu günde vakıf kurucuları olarak Adıyaman'dayız. Üç gün önce başlayan ziyaretimizde Samsat ilçemizde bulunan Sahabe Saffan Bin Muattal hazretlerinin türbesini ziyaret ettik. Yapılacak olan külliye konusunda ilgililerden bilgiler aldık. Ardından Kahta ve Gerger ilçelerinde birtakım görüşmelerde bulunduk bu gün ise Adıyaman'da ziyaretler yapmaktayız. Bu doğrultuda sayın başkanımızı ziyaret ediyoruz. Sağ olsunlar Ankara'ya geldikleri zaman sayın başkanımız bizleri ziyaret etmeden gitmezler. Bir anlamda hem iade-i ziyaret hem de Adıyaman'da gerçekleştirmiş oldukları hizmetlerden teşekkür etmek amacıyla buradayız. Kendilerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.
Kurulduğu günden bu güne kadar İstanbul da başarılı çalışmalar gerçekleştiren Adıyamanlılar vakfının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükaslan, "İstanbul da ikamet etmekte olan hemşerilerimizin 1996 yılında kurmuş oldukları Adıyamanlılar Vakfı kurulduğu günden bu güne kadar çok başarılı çalışmalar yapıyorlar ve de başarılı hizmetlerin altına imzalarını atıyorlar.
Bizim gururumuz olan göz bebeğimiz olan bu nadide Vakfımızın çok değerli Başkanı Ömer Özkartal, Vakıf Onursal Kurucu Üyesi olan Mahmut Göksu kardeşimiz İş adamlarımızdan Ramazan Aksoy kardeşimiz ve Kent konseyi Başkanımız ve yine Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyesi Ali Şahin ağabeyimiz ve Salih Kaya kardeşimiz ile birlikte bizlere bir ziyaret gerçekleştirdiler.
Ziyaretlerinden dolayı duyduğum memnuniyetimi belirtmek isterim kendileri Pazar günü Adıyamanlılar Vakfının istişare toplantısını Adıyaman da gerçekleştirdiler. 2013 yılında vakıf olarak yapılacak olan faaliyetler ve yatırımlar konusunda istişare toplantısını gerçekleştirdiler.
Ben bu güne kadar yapmış oldukları değerli ve de çok kıymetli hizmetlerinden dolayı başta kurucu başkanı Nevzat Bayhan ve bayrağı kendisinden devralan Ömer Özkartal ve vakıf üyelerine Adıyaman halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum ve bundan sonraki yapacakları çalışmalar konusunda da başarılar diliyorum" dedi.
(CK-AŞ-Y)

24.01.2013 17:11:39 TSI

Editör: Wan Haber