İstanbul'da bulunan Umur Basım ve Kırtasiye, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Dardağan İlkokulu öğrencilerine kırtasiye yardımında bulundu.
Adıyaman'ın Kahta ilçesine Bağlı Dardağan İlkokulu öğrencilerinin, öğretmenleri İsmail Türkoğlu vasıtasıyla internet üzerinden yaptıkları kırtasiye yardım çağrısına İstanbul'da bulunan Umur Basım ve Kırtasiye'den destek geldi.
Köy okulu olması münasebetiyle öğrencilerinin eğitim ihtiyaçlarının çok olduğunu belirten Okul Müdürü İsmail Türkoğlu, öğrenci velilerinin çoğunun imkanları olmadığından çocuklarının eğitim ihtiyaçlarına hepsini karşılamadıklarını ifade etti.
Hem köylü vatandaşlara yardımcı olmak hem de öğrencilerin bu ihtiyaçlarını bir nebze karşılamak için kendisinin bireysel olarak bazı çalışmalar yaptığını belirten öğretmen Türkoğlu, "İki yıldır Dardağan İlkokulu'nda görev yapıyorum. Gerek öğrencilerimin gerekse de köylü vatandaşların durumunu iyi bilmekteyim. Eğitim herkesin hakkı. Bu düşünce ile öğrencilerin ve köylü vatandaşlarını durumunu ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak internet ortamında bireysel bir araştırma yaptım. Araştırmalarım neticesinden Türkiye'nin tanınmış kırtasiye ve basım şirketlerine okulun durumunu ve öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını anlatan bir mail atarak kendilerinden durumu iyi olmayan öğrencilerimiz adına yardım beklediğimizi belirttim. Yardım talebimiz çok erken cevap buldu ve İstanbul'dan Umur Basım ve Kırtasiye isimli firma 5 koliden oluşan kırtasiye yardımını gönderdiler. Yardım kolisi içerisinde farklı çeşitlerden oluşan defterler okulumuza ulaştı. Hayırsever firmanın bu duyarlılığı karşısında ben, öğrencilerimiz ve köylü öğrenci velilerimiz çok duygulandık. Bu aslında öğrencilerimiz için toplumda yardımlaşma ve dayanışma adına iyi bir ders olmuş oldu. Bu örnek davranış bize göre herkese örnek olmalı, bizim köyümüz gibi, okulumuz gibi birçok yerin yardıma ihtiyacı olduğunu biliyorum. O nedenle hayırseverlerin özellikle eğitim konusunda desteklerini esirgememelerini bekliyoruz. Bu vesileyle öğrencilerimizin sesini duyarak, okulumuza koliler dolusu defter gönderen hayırsever Umur Basım ve Kırtasiye yetkililerine şahsım, okulum, öğrencilerimiz ve köyümüz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Kırtasiye yardımının kendilerini çok sevindirdiğini belirten 4-A sınıfı öğrencisi Nazlı Akgün ise, yardımlarından dolayı Umur Basım ve Kırtasiye'ye teşekkür etti.
Öte yandan yapılan yardımla mutlu olan ve sevinçlerini yazıya döken öğrenciler, yazmış oldukları teşekkür mektuplarını Umur Basım ve Kırtasiye yetkililerine gönderdi.
(CK-Y)

19.02.2013 15:04:02 TSI

Editör: Wan Haber