Adıyaman Kahramanmaraş karayolunda meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası sonrasında, hayatını kaybeden 10 kişiden 5'i Gölbaşı'nın Çelik köyünde, 2'si Balkar beldesinde toprağa verildi.
Edinilen bilgiye göre, Gölbaşı istikametinden Kahramanmaraş istikametine giden İbrahim Doğan yönetimindeki 02 EB 556 plakalı minibüs, Adıyaman sınırını geçince sürücü Kadir Akkaya'nın kullandığı 31 YP 131 plakalı TIR ile çarpıştı. Hurdaya dönen minibüsün içerisindeki sürücüsü İbrahim Doğan (37) ve yolcular Muharrem Ünal (76), Kübra Doğan (14), Sultan Avcı (26), Esra Avcı (7), Nazlı Avcı (5), Ayşegül Dağınık (5), Nursel Dağınık (26), Fatma Çelik (42) ve Ümmü Çelik (17) hayatını kaybetti. Kazada Gülseren Yücel, Hatice Yücel, Hatice Dağınık, Muhammet Emir Dağınık ve Samet Dağınık yaralandı.
Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere kaldırıldığı Pazarcık Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilk olarak Gölbaşı Devlet Hastanesi morguna getirildi. Burada yıkanan cenazelerden Sultan Avcı ve çocukları Esra, Nazlı, Fatma Çelik ve Ümmü Çelik'in cenazeleri Çelik köyüne getirilerek burada kılınan cenaze namazının ardından köyün mezarlığında toprağa verildi.
Hayatını kaybedenlerden Nursel Dağınık ve Ayşe Dağınık ise Balkar beldesinde toprağa verildi.
Sürücüsü İbrahim Doğan, Muharrem Ünal ve Kübra Doğan'ın bir gün sonra defnedileceği öğrenildi.
(AHM-AŞ-Y)

02.02.2013 17:21:54 TSI

Editör: Wan Haber