Adıyaman'da, bir kişinin kafası taş ile ezilip cinsel organı kesilerek öldürülmesi olayıyla ilgili mahkemeye çıkarılan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adıyaman'da, yaklaşık 1 ay önce merkeze bağlı Çemberlitaş köyünde A.Ç.'nin (47) cesedi, köyün üst kısmındaki derenin içerisinde ölü olarak bulundu. Başı taş ile ezilen ve cinsel organı kesilerek öldürülen şahsın cinayetinin aydınlatılması için, jandarma ekipleri 1 ay boyunca çalışma yürüttü. Yapılan çalışmalar neticesinde Ö.D. ile M.Y.C. gözaltına alınırken, şahıslar ifadelerinde cinayeti itiraf etti. Adliyeye sevk edilen iki şahıs da, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olaya karıştığı iddia edilen üçüncü şahıs E.K. de, jandarma tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan şahıs, daha sonra adli makamlara sevk edildi. Jandarma ve polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı adliyede E.K. adlı şahıs adliyeye götürülürken, öldürülen A.Ç.'nin yakınları şahsa saldırarak zanlıyı linç etmeye çalıştı. Jandarma ve polis ekipleri tarafından kurtarılan zanlı, adliyenin içerisine alındı. Öldürülen şahsın yakınları ise, polis ekipleri tarafından adliye önünden uzaklaştırıldı.
Adliyeye sevk edilen E.K. de, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Linç girişimine karşı polis ve jandarma ekipleri yoğun önlem alırken, E.K., adliye binasının arka kapısından zırhlı araca bindirilerek cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
(CK-SO-Y)

30.01.2013 14:04:58 TSI

Editör: Wan Haber