Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinicinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerinde benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası, bu yılda 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında kutlanacak Vergi Haftası münasebetiyle yazılı açıklama yapan, İl Defterdarı Şefik Tongal, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması, mükelleflerle gelir idaresi ilişkilerinin geliştirilmesi ve daha sağlıklı temellere oturtulması amacıyla bu yıl Vergi Haftası'nın 24'üncüsünü kutlayacaklarını ifade etti.
Vergi Haftasının Adıyaman'da çeşitli etkinliklerle kutlanacağını vurgulayan Defterdar Şefik Tongal, "Vergi Haftasının açılışını 25 Şubat 2013 günü Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlatacağız. Hafta boyunca mükelleflerimizin üyesi oldukları oda ve birlikler ile ilimizdeki basın yayın kuruluşları ziyaret edilerek vergisel konularda açıklamalar yapılacaktır. Ayrıca, bazı okullar ziyaret edilerek vergi bilinicinin artırılması hakkında geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize konferanslar verilecektir" dedi.
(CK-Y)

19.02.2013 14:56:55 TSI

Editör: Wan Haber