Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi (KEP) kapsamında Adıyaman'da gerçekleştirilen toplantıya ilin yetkilileri ve öğrenci velileri katıldı.
İsias Otel'de gerçekleştirilen KEP toplantısına Vali Vekili Levent Öztin, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı İbrahim Üzkurt, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kurulu temsilcileri, pilot okulların müdür, rehber öğretmen ve veliler katıldı.
Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi (KEP), başta kız çocukları olmak üzere okullulaşma oranının artırılması, eğitim kalitesinin artırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi yoluyla, insan kaynağına yapılan yatırımın artırılması amacıyla başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığının merkezi ve yerel kurumsal kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak kurgulanan ve uygulanan KEP, Mayıs 2012'de başlatılmış, 3 Temmuz 2013'te sonuçlanacak.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Adıyaman'da eğitim durumuyla ilgili sunum yaptı.
Seyfi Özkan, Adıyaman'da okul, öğretmen ve öğrenci sayılarını, ÖSYM ve SBS'de ki yerleştirme sırasından bahsederek, eğitim ile ilgili Adıyaman'da uygulanan projeler hakkında bilgi verdi.
Daha sonra konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı İbrahim Üzkurt, Bakanlığın orta vadeli planında ve 2010-2014 stratejik planlamasında 'Eğitime erişim bakımından cinsiyet ve bölgesel farklılıkları gidermek' hususunun öncelikli hedefler arasında yer aldığını vurguladı.
İbrahim Üzkurt, Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesinin 16 milyon Avro tutarında bir proje olduğunu belirterek, "Türkiye 2023'e hazırlanıyor, bu hedefe yönelik olarak yüzde 100 okuyan ve üreten Türkiye sloganı ile ortaya çıkan projemiz, 16 ili kapsayan, iki temel konuda alan araştırması gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya dayanarak bir eğitim modülü geliştirildi. Milli Eğitim Müdürümüzün ve il ekiplerimizin detaylı olarak değinecekleri il eylem planları hazırlandı ve uygulamaya kondu. Bugünlerde söz konusu eylem planının uygulanması amacıyla il çalıştayları ve konferansları düzenlenmektedir" dedi.
Adıyaman Vali Vekili Levent Öztin ise konuşmasında, "Eğitim alanında tüm dünyada yaşanan hızlı ilerleme ve gelişmelere rağmen kadınların eğitimi hala bir sorun teşkil etmektedir. Kadınlar ve kız çocukları eğitim fırsatlarından erkeklere oranla daha az yararlanmakta, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikler devam etmektedir. Kadınların sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi yaşamdaki rolünü güçlendirmek gerekmektedir" şeklinde konuştu.
(AHM-Y)

19.02.2013 15:59:38 TSI

Editör: Wan Haber