Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Kamu Hastaneleri Birliği Eğitim Araştırma Hastanesi doktorları, Adıyaman'da Mesane Kanseri Cerrahisinde bir ilki gerçekleştirerek, mesane kanseri olan bir hastaya bağırsaklarından yeni bir mesane yaptı.
Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Benlioğlu, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini ve kanser tedavisi gören hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Nuriye Sönmez (53) adlı vatandaşa uygulanan cerrahi müdahalede hastanın kendi bağırsaklarından yeni bir mesane oluşturduklarını ifade eden Benlioğlu, "Mesane kanseri olan hastamız il dışında birkaç kez ameliyat olmuş ve en son bize geldi. Biz de hastamıza gereken cerrahi müdahaleyi yaptık. Şu an sağlık durumu gayet iyi'' dedi.
Adıyaman'da ilk kez gerçekleştirilen cerrahi uygulama ekibinde Yardımcı Doç. Dr. Hacı Polat, Yardımcı Doç. Dr. Mehmet Özgür Yücel, Uzman Doktor Ali Çift ve Uzman Doktor Alper Gök, yer aldı. Operasyonu geçiren Nuriye Sönmez ise durumunun iyi olduğunu ve kendisine yardımcı olan doktorların hepsine çok teşekkür ettiğini belirtti.
(CK-ÖK-Y)

05.02.2013 17:29:54 TSI

Editör: Wan Haber