'Mesafeler Kısalıyor' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Adıyaman'da bedensel engelli olan ve akülü araç kullanabilecek herkese akülü araç dağıtılacak.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş öncülüğünde, Adıyaman İl Başkanlığı ve Yeşilay Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen program ile, engellilere akülü araç dağıtımı yapılacak. Kampanyanın tanıtım toplantısı, TPAO Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, İl Başkanı Av. Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Yeşilay Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Dr. Ali Kaplan, engelli dernek başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.
Milletvekili Yetiş, AK Parti iktidarıyla birlikte engellilerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, projenin içeriği hakkında konuştu. Yetiş, şunları kaydetti:
"AK Parti Genel Merkezi birçok sosyal anlamda dezavantajlı kesimlere yönelik çalışma yapıyor. Kanun çalışmaları ve destekler sağlanıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa engellilere ilişkin bir kanun çıkarıldı. 12 Eylül referandumuyla birlikte engelliler için pozitif ayrımcılık anayasal bir ilke haline geldi. Engellilerimizin hayatın her alanında faydalanabileceği; bakımı, istihdamı, sosyal desteği, barınması gibi konularda düzenlemeler peyderpey gündeme geliyor. Mevzuatta birçok şey tamamlandı ama sahaya geldiğimizde, uygulamaya geldiğimizde yöneticilerimiz aynı duyarlılığı göstermiyor. Kamu kurumlarındaki yerel yöneticilerimiz daha duyarlı olmalılar. O şehirde yaşayan engelli kardeşlerimizin tüm imkanlara ulaşması için çalışma yapmak durumundadırlar. AK Parti Adıyaman İl Teşkilatı ile Yeşilay Derneği tarafından bedensel engelli olan ve akülü araç kullanabilecek olan engellilerin tamamına akülü araç dağıtacağız. Dernekler aracılığıyla il ve ilçelerdeki teşkilatlarımıza isimleri raporlarla bildirilen tüm engellilerimize akülü araç dağıtacağız. En geç Şubat ayının sonuna kadar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra, Mayıs ayında bu araçları dağıtmayı planlıyoruz. Bir defada tüm ihtiyacı gidereceğiz. İstismarın önüne geçmek için sağlık raporuyla 'Bu kişi akülü araç kullanabilir; uygundur' şeklinde rapor alan kişilere bu akülü araçlar verilecek. Raporu olmayanlara verilmeyecek."
İl Başkanı Av. Halil İbrahim Fırat ise, empati yaparak engellilere yönelik çalışma yaptıklarını dile getirerek, "Toplumda itilmişlik duygusuyla yaşayan engellilerimize, iktidar olarak hep yakın durduk ve onların hakları noktasında çalışmalar yürüttük. Kurulduğu günden bu yana engellilerin önündeki her türlü engeli kaldırmak için birçok değişikliğe imza atan partimiz, zaman zaman gerçekleştirdiği kampanyalarla bu alandaki farkındalığı arttırmaktadır. Ayrımcılık karşıtlığını ve fırsat eşitliğinin sağlanmasını temel hedef olarak benimsedik. Bugün gerçekleştirdiğimiz kampanya tanıtımı, Adıyaman'daki bedensel engelli vatandaşlarımızın her zaman ihtiyaç duydukları bir eksikliği giderecek bir kampanyadır. Amacımız engellilerin evden çıkarak sağlıklı diğer bireyler gibi hayata katılmalarını arttırmaktır" dedi.
Yeşilay Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Dr. Ali Kaplan ise, raporla ilgili bilgi vererek, "Akülü araç kullanmak için 3 branş doktorundan alacağınız rapor yeterli olacaktır. Nöroloji, fizik tedavi ve ortopedi uzmanlarından rapor alınacak. Bu raporu almak için sıraya girmeden bizimle irtibata geçebilir ve size pozitif ayrımcılık sağlayabiliriz. Daha önceden akülü araç kullanan ama raporu olmayanlar da, raporu olanlar da yeni rapor almak durumundadır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından engelli dernekleri başkan ve temsilcileri, engellilerin sorunlarına yönelik sıkıntılarını aktardı.
(AHM-SO-Y)

26.01.2013 16:54:31 TSI

Editör: Wan Haber