Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Av. Erkan Çakmak, Adıyaman'a idare mahkemesinin açılması gerektiğini dile getirdi.
TÜMSİAD Başkanı Av. Erkan Çakmak, Adıyaman'ın idari davalarının Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nde görüldüğünü ve Şanlıurfa İdare Mahkemesi'ndeki dosyaların yarıdan fazlasını Adıyaman'dan açılan davaların oluşturduğunu vurguladı.
Adıyaman'ın bu konuda Şanlıurfa'dan daha fazla bir ağırlığa sahip olduğunu kaydeden Çakmak, "Adıyaman'dan açılacak davalar, bizzat Şanlıurfa'ya gidilerek veya Adıyaman Asliye Hukuk Mahkemeleri aracılığıyla açılmaktadır. Bu durum ciddi bir zaman kaybı ve masrafa sebep olmaktadır. Özellikle aciliyet içeren ve yargılamanın hızlı olmasını gerektiren yürütmenin durdurulma talepleri, çok daha geç sonuçlanmaktadır. Adıyaman halkının bu konudaki mağduriyetinin giderilmesi ve her konuda başka bir vilayete bağlı olan ilimizde yargılamanın hızlanması için idare mahkemesi açılmasını talep ediyoruz. Adıyaman Baro Başkanlığı'nın da aynı talepte bulunduğunu biliyoruz. Bu konudaki talebimizin 2013 yılı başlarında karşılanmasını ve Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nde bulunan dosyaların da Adıyaman'a açılacak mahkemeye getirilerek, bu suretle idari davalarda karar verme sürecinin hızlandırılmasını istiyoruz" dedi.
(AHM-SO-Y)

18.12.2012 15:28:36 TSI

Editör: Wan Haber