Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'na bağlı Turizm ve Uygulama Oteli açıldı.
Adıyaman Üniversitesi Kampüs alanında düzenlenen açılış törenine AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurahman Dimez ve kurum müdürleri ile dernek başkanları katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü, "Adıyaman Üniversitesi olarak birçok yenilikleri ardı ardına yapıyoruz. Gelişmekte olan bir üniversiteyiz. Sürekli boy atıyoruz. Gelişiyoruz ama bilinçli ve şuurlu hakikaten topluma hizmeti, önceleyen geleceğe uyan bir gelişme içerisindeyiz. Ardı ardına yapılan açılışlarımız ve yaptığımız ilerlemelerde bir yenisini de burada görmekteyiz. Turizm ve uygulama otelini bugün hizmete açmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim Turizm ve Uygulama Otelinin ise, hayırlı olmasını dilerim" dedi.
Belediye Başkanı Büyükaslan ise, "Dünya değiştikçe, dünya döndükçe anlayışlar da değişiyor. Bundan 30 yıl öncesine kadar turizm denildiğinde deniz, kum, güneş akla geliyordu. Ve turizm reklamlarında her zaman bunu görüyorduk. Ama bugün turizm denilince tarih, kültür, doğa, spor, sağlık ve böylece sıralanabilir turizm dalları öne çıkmış bulunuyor. Adıyaman'a büyük katkıları olduğuna inandığımız ve gerçekten de bunu yaşadığımız, üniversitemizin bu açığını kapatması, Turizm Meslek Yüksek Okulu çatısı altında geleceğin turizmcilerinin yetiştirmesi, Adıyaman için bir şans olarak görüyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan da yaptığı konuşmada, "Küçükten başlayan eğitim, öğretim aşamasında, eğitim camiasına emanet edilen gençler, yavrularımız, hocalarımıza emanet edilir alın bu hamuru yoğurun derler. Ülkenin geleceğine faydalı birer birey olsun derler ve hocalara teslim ederler yavrularını. Adıyaman Üniversitesinde Turizm ve Uygulama Oteli'nin açılmış olması turizm noktasında da Adıyaman'a katkı vermiş olacak. Biz 2006 yılına geldiğimizde Adıyamanlılar, Adıyaman'a üniversite istemişlerdi. Adıyaman'da üniversitenin olması Adıyaman'ın il olması kadar önemlidir diye düşünüyorduk. Çok şükür 3 bin öğrenciden 14 bin öğrenci potansiyeline sahibiz şuan. Turizm ve Uygulama Otelinin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Gurup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Adıyaman turizm kenti. Adıyaman'da turizm bir eksiklikti. Bu eksikliği bugün gideriyoruz inşallah. İnşallah ileride bunun daha büyüğü olur. Burada üniversite, yüksek okul, buradaki iş birliği, eş güdüm sayesinde inşallah, ortaokul yıllarından başlayıp üniversiteyi bitirene kadar Adıyaman insanımız gençlerimiz inşallah daha iyi bir eğitim alır. Ve turizmde de Adıyaman hak ettiği noktaya ulaşır. Adıyaman turizm de hak ettiği noktada değil şuan. Sosyal yapılar tamam. Alt yapı noktasında yollar yapılıyor daha da yapılacak. Tarihi ören yerleri restore ediliyor. Ben bu üniversitenin kuruluş gününden bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyor Turizm ve Uygulama Oteli'nin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Vali Demirtaş ise, "Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılan Turizm ve Uygulama Otelimiz ülkemiz ekonomisi içerisinde önemli yere sahip olan turizm sektöründe dünya pazarlarıyla rekabet elde edilecek bir duruma gelebilmek ve değişen tüketici teftişleri karşısında turizm faaliyetlerinde etkili olmak için nitelikli eleman yetiştirmeyi kendisine hedef edinmiştir. Bu kadar zengin ve kültür potansiyeline sahip olan ilimize açılışını yaptığımız Turizm ve Uygulama Oteli'nin sadece ilimize değil bölgemize ve uluslar arası tercih edilen bir uygulama oteli olur. Hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Turizm ve Uygulama Oteli gezilerek incelendi.
(CK-Y)

12.01.2013 17:30:58 TSI

Editör: Wan Haber