Adıyaman İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı ilk toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında yapıldı.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, il düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin faaliyetler ile aktif işgücü programlarının belirlenmesi ele alındı. Toplantıya Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Petrol-İş Sendikası Başkanı Zeynal Eroğlu, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Kızılgül ve şehirde ihracat yapan firmaların temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, toplantıda, 2012 yılı içerisinde yapılan faaliyetler ile 2013 yılında yapılacak çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde kurulun bilgisine sundu.
Toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş da, 2012 yılının Ocak Aralık döneminde 57 adet TYÇP'de 2 bin 293'ü erkek 296'sı kadın olmak üzere toplam 2 bin 589 kişinin istihdam edildiğini söyledi.
Yücekaya, 15 Ekim 2011 tarihinde başlayıp 15 Haziran 2012 tarihine uzatılan 25 adet TYÇP projesinden yararlanan 560 kişi ile birlikte 2012 yılı bütçesi ile toplam 3 bin 149 kişinin istihdam edildiğini anlattı.
Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında gerçekleştirilen projelerde; hem niteliksiz işgücüne geçici istihdam sağlanmakta hem de projelerin yürütüldüğü kamu kurumlarının toplum yararına olan hizmetlerine önemli katkı sağlandığının gözlendiğini anlatan
Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine aynı dönem içerisinde 84 adet İşgücü Yetiştirme Kursu açılmış olup, bu kurslara 633'ü erkek 628'i kadın olmak üzere bin 261 kişi katılmıştır. Kursiyerlere her kurs günü için günlük 20 TL ücret, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce aylık ödenmektedir. Kurs süresince, kursiyerlerin genel sağlık sigortası primleri Türkiye İş Kurumu'nca yatırılmaktadır. İstihdam garantili iş başı eğitim kursları sonucunda 600 kişi özel sektörde istihdam edilmiştir."
2012 yılında, Kurs ve Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında gerçekleştirilen 141 faaliyete 4 bin 410 kişinin katıldığını ve bu kursların toplam bütçe tutarının 20 milyon 785 bin 887 TL olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: "İşgücü Piyasası Araştırma Sonuçlarına göre, temininde güçlük çekilen mesleklerde, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda açılan kurslarla işgücü ihtiyacının giderilmesine önemli katkı sağlandığı düşünülmektedir."
(AHM-HO-Y)

17.01.2013 15:16:28 TSI

Editör: Wan Haber