Adıyaman Belediyesi ile Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında, belediyede çalışan memurlara sosyal ve ekonomik haklar kazandıran Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.
Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mahmut İnan arasında başkanlık makamında yapılan SDS'ye göre, 2013 yılında geçerli olmak üzere, belediyede çalışan memurların maaşına 350 TL ilave edilecek. Sözleşme sırasında açıklamada bulunan Başkan Büyükaslan; "Adıyaman Belediyesi olarak, 2004 yılından bugüne kadar belediyemiz çalışanlarına hep adil olmaya çalıştık. Alınlarının teri kurumadan maaşlarını vermeye ve sosyal dengeyi sağlamaya özen gösterdik. Gelir seviyelerini yükselterek, muhannete muhtaç etmemeye gayret ettik. Bilindiği üzere işçilerin ücretlerini belirleme konusunda toplu iş sözleşmesi haklarına karşılık memurlarında sosyal denge sözleşmesi var. Fakat biz SDS kanunu yürürlüğe girmezden evvel, İLO sözleşmesine dayanarak, ilk olarak 2008 yılında her memurumuza 225 TL SDS ücreti vermeyi belirtmiştik. Her yıl yapılan anlaşmayla bunu artıra arttıra bugünlere getirdik. 2013 yılında geçerli olmak üzere yine Memur-Sen'e bağlı olan Bem-Bir-Sen İl Temsilcisi Mahmut İnan ile bir sözleşme imzaladık. İmzalamış olduğumuz sözleşemeye dayanarak 2013 yılında geçerli olmak üzere her memurumuza 350 TL, şef ve amirlere de 375 TL verilmesini belirterek imza altına aldık. Bir müessesede iç barışın sağlanması ve çalışanların maddi açıdan iyileştirilmesi için bu gibi anlaşmaların şart olması gerektiğini görüyoruz. Elimizden geldiğince imkânlarımız ölçüsünde çalışanlarımızın ekonomik durumunu iyileştirmeye gayret ediyoruz. Bu sözleşme memur, şef, amir, müdür ve başkan yardımcılarımıza hayırlı olsun. Bu artışla birlikte daha yüksek performans göstereceklerini bekliyorum. Gayretlerinden dolayı Bem-Bir-Sen temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Bem-Bir-Sen İl Temsilcisi Mahmut İnan ise; "2012 yılında geçerli olmak üzere memurlar için 270 TL sözleşme imzalamıştık. 2013 yılı için 350 TL olarak imzaladık. Bunun için Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz, çünkü yüzde 80'lik bir artış sağlandı. Memurların bu konuda 2 bin veya 2 bin elli TL'ye tekabül eden maaşına 350 TL eklendi. En az bir ev kirası kadar artış sağlandı. İnşallah önümüzdeki seçimlerden sonra da tekrar güzel bir sözleşme imzalayarak, memurlarımıza hizmet etmeye devam ederiz" şeklinde konuştu.
(CK-ÖK-Y)

20.01.2013 18:13:16 TSI

Editör: Wan Haber