Adıyaman Belediyesi tarafından, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentteki çocuklara moral vermek amacıyla etkinlik düzenlendi.
Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adıyaman'da kurulan çadır kente yerleştirilen Suriyeli ailelerin çocuklarına yönelik yapılan etkinlikte, katılımcılar bir nebze de olsa sevindiler. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Konservatuar'ın tiyatro ve resim bölümü öğrencilerince gerçekleştirilen etkinlikte, illüzyon ve yüz boyama oyunları sergilendi. Valilik ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği ve yaklaşık 2 buçuk saat sürdüğü programda, çocuklar gönüllerince eğlendiler. Katılımcılar, etkinlik esnasında sık sık 'Yaşasın Türkiye' sloganı atarken, bu tür programların artarak devam etmesini istediler. Program sonunda ise, Adıyaman Belediyesi'ne teşekkür ettiler.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan yetkililer; "Bugün Suriyeli kardeşlerimizle beraberiz. Kendileri, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle memleketimize gelmiş bulunmaktadırlar. Onlar bizim misafirlerimizdir. İmkânlarımız ölçüsünde kardeşlerimize yardımcı olmak durumundayız. Bu amaçla bir nebze de olsa moral vermek amacıyla yanlarındayız. Çadırda eğitim alan ana sınıf ve ilköğretim öğrencilerine bugün illüzyon ve yüz boyama oyunları sergiledik. Amacımız sıkıntılarını gidermektir. Bize bu imkânı sunan Belediye Başkanımız Sayın Necip Büyükaslan'a, programın gerçekleşmesi için izin veren Valiliğimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.
(CK-Y)

02.02.2013 18:57:21 TSI

Editör: Wan Haber