Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi'nin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) Yenilenebilir Enerji Destek Programına sunmuş olduğu Güneşten Elektrik Santrali Projesi'nin kabul edilerek yatırım yapılmaya değer görüldüğü bildirildi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, konu hakkında yaptığı açıklamada DAKA ile sözleşme imzaladıktan sonra 12 dönümlük araziye 2 bin 84 adet güneş paneli ve ekipmanlarını yerleştirdikten sonra yaklaşık 500 kwh'lık elektrik üretim tesisine sahip olacaklarını belirtti. Göksoy "Kurulacak olan güneş enerji santraliyle Adilcevaz Belediyesi yıllık ortalama 785 bin kwh elektrik üreterek, yıllık yaklaşık olarak 250 bin lira gelir elde edilecek. DAKA tarafından desteklenen projenin toplam maliyeti 1 milyon 900 bin liradır. Bu miktarın 700 bin lirası DAKA tarafından, geri kalan 1 milyon 200 bin lirası ile Adilcevaz Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Adilcevaz Belediyesi bu projeyle bir ilke daha imza atmıştır. Bölge insanımızın ilçemizdeki güneş potansiyeline dikkatlerini çekerek, güneş kolektörlerinden su ısıtma sistemlerinin ilçemizde yaygın olduğu gibi, güneşten elektrik enerjisi üretiminin de kısa sürede yaygınlaşacağı ümidini taşıyorum. Ayrıca projenin hazırlanması aşamasında desteklerini esirgemeyen Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz'e ve ekibine ilçemiz halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.
Adilcevaz Belediyesi'nin hazırladığı Güneşten Elektrik Santrali Projesi'nin 15 Ocak tarihinde DAKA ile imzalanacağı ve ilkbaharda çalışmalara başlanarak kısa sürede bitirileceği belirtildi.
(HN-MET-Y)

10.01.2013 12:41:41 TSI

Editör: Wan Haber