WanHaber.com - ÖZEL

Adem Caner 1977 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve Orta Öğrenim: Yüksekova Cumhuriyet İlkokulu ve Yüksekova Lisesi'nde. Üniversiteyi Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü ve Lisans Eğitimi bölümünü tamamladı.Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü’nde misafir öğrenci statüsünde bir yıllık Yüksek Lisans Eğitimini aldı. Coğrafya öğretmeni olan Özcaner evlidir. 
 

İş, Faaliyet ve Çalışma Deneyimleri:

 

  1. Nûbihar Dergisi ve çeşitli yayın kuruluşlarında İdarecilik ve Editörlük (2001 yılı)
  2. Mazlum-Der, Gurabba-i Müslimin-Der ve Eğitim-Der sivil toplum kuruluşlarında eğitim kooordinatörlüğü ve idarecilik, Birleşmiş Milletler’in Türkiye Mülteciler Temsilciliği için Türkçe Tercümanlık ve Mütercimlik ( 1995-2002 yılları arası )
  3. Hak-Par’ın kurucularından ve Hak-Par İstanbul İl Yönetim Üyeliği ( 2002 yılı )
  4. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında ( orta öğretim ) Öğretmenlik ve İdarecilik, 2002 yılından beri. ( Halen daha Diyarbekir Türk Telekom Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Coğrafya Öğretmenliği yapmaktayım.
  5. Kürd Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği Yüksekova / Gever Şubesi’nde yöneticilik ve Kürdçe ( Kurmancî ) atölye çalışması eğitmeni. (2007-2009 yılları arası). Bunun yanı sıra hâlen çeşitli STK’larda ve bireysel olarak da Özel Kurslar’da Kürdçe dersleri vermekteyim.
  6. 2012 yılından beri AZADÎ İnisiyatifi Genel Koordinatörlüğü ve 2014 yılından beri AZADÎ Hareketi Genel Sekreterlik görevini sürdürmekteyim.

 

Eğitim Durumu:

İlk ve Orta Öğrenim: Yüksekova Cumhuriyet İlkokulu ve Yüksekova Lisesi

           Üniversite: Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü ve Lisans Eğitimi. ( 1995-2001 yılları arası )

             İstanbul Kürd Enstitüsü’nde Kürdçe Eğitmenliği Kursu ( 1998 yılı  )

             Irak Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet gösteren Peyamnêr Haber Ajansı’nda eğitim amaçlı Kürdçe ( Kurmancî ve Soranî - Türkçe )  çevirmenlik stajı ( 2009 yılı )

              Mardin ( Mêrdîn ) Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü’nde misafir öğrenci statüsünde bir yıllık Yüksek Lisans Eğitimi. ( 2011 )

Bildiği Diller: Kürdçe ( Kurmancî, Soranî ) ve Türkçe

İlgi Alanları:

Dilbilim ve Edebiyat,

Doğal Hayat ve Coğrafya,

Gezi, İnceleme ve Seyahat,

STK Çalışmaları,

Siyasi Faaliyet ve Politik Çalışmalar.

Editör: Wan Haber