OMÜ Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADEK) toplantısı yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ın başkanlığındaki toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Sönmez ve Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Rektör Danışmanları; Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy ve Doç. Dr. Bekir Şişman ve ADEK Kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda, OMÜ Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu görev ve sorumlulukları, 2011 yılı OMÜ Özdeğerlendirme Raporu Değerlendirmesi, 2012 yılı OMÜ Özdeğerlendirme Raporu hazırlık çalışmaları, 2012-2013 Eğitim/Öğretim Yılı OMÜ İyileştirme Eylem Planları Hazırlık ve Değerlendirme Çalışmaları ve OMÜ 2014-2018 İkinci Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları konu başlıkları görüşüldü.
Toplantıda iç değerlendirme çalışmalarının öneminden ve çalışmalar esnasında veri toplama konusunda yaşanan sıkıntılardan bahseden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, üniversitenin bir veri havuzunun oluşturulması gerektiğini vurgulayarak bu konudaki çalışmaları başlattı.
Toplantıda ayrıca; OMÜ-ADEK 2011 Özdeğerlendirme Raporu'nda ortaya konmuş olan iyileştirilmeye açık alanlardan, araştırma-geliştirme faaliyetleri, sanayi ile işbirliği, uluslararası eğitim ve eğitim-öğretim faaliyetleri etkinliğinin artırılması gibi bazı konular ele alınarak, çalışma grupları oluşturuldu. Gruplardan bu konularda 2014-2018 Stratejik Planında yer alması için amaç ve hedeflerin oluşturulması istendi.
Toplantının sonunda Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu tarafından ADEK Üyelerine çalışmalara verdikleri destekten dolayı "Teşekkür Belgesi" verildi.
(SAM-SLH-Y)

11.01.2013 17:47:08 TSI

Editör: Wan Haber