Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, "Uğur Mumcu, Türk basınında cesaretin simgesi olmuştur" dedi.
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 20. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Uğur Mumcu, inandığı değerler uğruna canı pahasına bu görevi yerine getirmiştir" diyen ADD Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, daha sonra şunları kaydetti:
"Yaşamı boyunca araştırmacılığı ilke edinmiş, gerçeklik ve doğruluktan, Atatürk ilke ve inkılaplarından asla ödün vermemiş, Türk basınında cesaretin simgesi olmuş; aydın, laik, cumhuriyetçi yazarımız Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılışının 20. yıldönümünde kendisini saygı ve özlemle anıyoruz. Tüm yaşamını ülkemizin ve halkımızın aydınlanmasına ve doğruları öğrenmesine adayan o; 'Korkaklar her gün, cesurlar bir kez ölür' anlayışıyla ve bir yurtsever onuruyla 24 Ocak 1993 günü hain bir pusuda bedenen aramızdan ayrılmıştır. Fakat onun fikirleri, inandığı ve savunduğu değerler biz Atatürkçüler tarafından sonsuza dek yaşatılacaktır."
(NA-SO-Y)

23.01.2013 16:24:32 TSI

Editör: Wan Haber