Şu sıralar aday adaylarının partileri mesken tutup vekilliğine soyunmaları hayli gülünç geliyor bana! Düşünsenize; savaştan kaçmışların zaferde “bende vardım” demelerine benziyor bunların durumu.

 

Toplumun yüz karası olan, bu halkın acılarına en zor zamanlarında kayıtsız kalan şahsiyetlerin bu gün bu halkın sırtından meclise adım atmak istemeleri ahlaki değerleri nasılda ayaklar altına alındığını ve siyasetin çivisinin çıktığını gösteriyor.

Ahlaktan yoksun bir tavırla soluğu partilerin kapısında alan bu zavallılara ilişkin biraz değerlendirmelerde bulunmak istiyorum.  İsterseniz seçimler öncesi sizlerle birlikte bu konuları değerlendirip mevcut siyasilerin çalışmalarını ve 3 ay sonra yapılacak seçimler öncesi bizleri avucunda keklik gören bu çaylakların bizlerden nemalanmasına müsamaha göstermeyelim.

Kendini toplumda meşru kılmak ve temize çıkarmak için siyasi parti kapılarını resmen mesken tutan liyakat yoksunu birçok aday adayın gerçekte amaçlarının bilinçsiz gördükleri halkın sırtına semer vurmak değilse, bu kentin Eğitim sağlık işsizlik gibi başlıca sorunlarında neden bu güne kadar kayıtsız kaldılar.

İlginçtir ama ayakkabıdaki deri bunların suratında olsa 3 günde çatlardı!


Keza üç kelimeyi bir araya getiremeyen ve tamamen kendi çıkarlarını esas alan bu riyakârların, partileri bu şekilde kullanması ve adaylığa soyunması bu kentin neden halen kalkınmada son sıralarda olduğunu anlamamız için müthiş bir fırsat sunuyor bize… 

Aday olup milyarderliğine soyunan bu ikiyüzlülerin kafasındaki düşünce bizleri keriz  görmekten başka bir şey değildir.

Mevcut durumda aday adayı olanların hepsinin profillerine  bakın istisnasız göreceksiniz bunu…

İşsizlik?

Sağlık

Eğitim

Tarım ve hayvancılık

Vergini terkini

Fahiş fiyattaki Konut satışları

KOSGEB mağduriyetleri

Madde bağımlılığı…

Şuan kuyruğa girerek siyasette soyunan kaç adayın bu güne kadar yukarda saydığım sorunları irdelediğini şimdi sormanın ve yanıt almanın zamanıdır.

Hangisi Van depreminde acılarınızı paylaşmış sesinize ses olmuştur. Hangisi kanayan yaralarınızı sarmaya kalkmış sizi içinde bulunduğunuz enkazdan çıkarmaya çalışmıştır. Bunların hangisi bu güne kadar Van için Kılını kıpırdatmıştır ?.

Vergi terkini konusunda mevcut milletvekilleri başta olmak üzere şuan toplumu keriz konumunda gören bu zavallıların hangisi sizin içinde boğuştuğunuz duruma tepki göstermiştir. Hangisi Van ekonomisinin çöktüğünü dile getirmiş, hangisi kepenk kapatan on binlerce esnafı dillendirmiştir.

Şimdiye kadar sınır boylarında kaçak yollardan ölen çocuk genç sayısı iki tane 33’’kurşun vakasını neredeyse gerisinde bırakmıştır. Hangisi kalkıp Kapı köy sınır kapısının neden yıllardır kapalı olduğundan söz etmiş soruna nasıl bir çözüm üreteceğini ifade etmiştir. Şuan milletvekili olmak için sizi sömürmeye kalkanların kaçı bu kentin sokaklarında görülmüştür?

Van’ın eğitim seviyesi yerlerde! Aday adayı olmaya çalışanların kaçı bu güne kadar Van’ın eğitimde 78. Sırada olduğunu dile getirmiştir. Şuan boy, boy resimler çektirip vekil olmak için milyarlar sarf eden bu arsızların kaçı eğitimdeki depremi dile getirmiştir.

Van’ın merkezinde tek bir devlet hastanesi yok! Var olan hastaneleri kapatıp halkı Özel hastanelere mahkûm edenlere şuan vekil olmak için kendini paralayan bu şahsiyetlerden kaçı itiraz edebildi. İpekyolu devlet Hastanesinin çocuk hastanesine çevrilip satılmaya hazır hale getirilmesine kaç kişi kalkan oldu?  Acıdır ama Van’ın sağlıktaki sıralaması 80.’ci sırada bu aday adaylarının kaçı bunun bilincinde?

Hem canını, hem malını kaybedip, kan kusan bu halka devletin attığı kazık karşısında kaç kişi durabildi? Ankara’da lüks konutlar 35 bin TL’ye satılırken canını enkazdan kurtaran bu halkın durumundan istifade edip; kapısı penceresi dolabı dökülen ve susuzlukla terbiye edilen bu halkın acısını fırsat bilen devlet uygulamalarının yanlış olduğunu kaç aday adayı söyledi?

Depremden bu yana imarda yaşanan dengesizliği ve insanların karşı karşıya kaldığı işsizliğe karşı kaç kişi şuana kadar duyarlılık gösterip, yatırım çağrısı yaptı?

Van’ın tarımda ve hayvancılıkta bitme noktasında olduğunu halkın dilenciliğe alıştırılmasını şuan aday olmaya çalışanlardan kaç kişi kendine dert edindi, Kaç kişi halkı bu duruma getiren devleti dürttü?

 

Vergi terkini konusunda bile sessiz sağırları oynayan, bu güne kadar çıttı çıkmamış lüks sofralardan inmemiş, Ankara’da yaşamı hoyratça yaşayıp, Van’da mazlumu oynayan ve bu gün milyarder olmaya kapak atan bu riyakarların 1 milyon 176 binlik kent halkını keriz görmesi ne kadar aptal olduklarını ifşa ediyor bizlere…

Sorun ve sıkıntıların tavan yaptığı insanların yoklukla terbiye edilmeye çalıştığı bu kente, bizleri Merzifon eşekleri görüp, binmeye çalışanlara sözümüz; yürüyüşünüz kafa üstü yürüyen insanlara benziyor...