Sakarya'nın Adapazarı İlçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılı içinde 2 bin 900 öğrenciye 150 bin TL tutarında kışlık kıyafet yardımı yapıldığı bildirildi.
Adapazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca 2012 yılı eğitim projesi kapsamında vakıftan Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) yardımı alan ve aktif öğrenci olan 05-18 yaş aralığındaki 2900 öğrenciye toplamda 150 bin TL tutarında kıyafet yardımı yapıldı.
Adapazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yapılan tüm eğitim ve öğrenci yardımlarının Vakıf tarafından organize edildiğini kaydeden Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, "Yardımlarımız, personelimiz eşliğinde isteğe ve ihtiyaca göre; mont, pantolon, kazak, eşofman, okul kıyafetleri gibi çeşitli giyim malzemelerinden oluştu" dedi.
Kıyafet yardımı projesi kapsamında kış öncesi kıyafetlerini alan öğrenciler ve veliler projeden memnun kalırken, dağıtımlar esnasında çok güzel anlar da yaşandı. Kışlık kıyafetlerini alan çocukların mutlulukları yüzlerinden okunurken, okul çocukları ve aileleri bu tarz projelerin devamını diledi.
Kaymakam Gündüz, projenin ŞNT eğitim yardımına olan ilgiyi de arttırdığını belirtti.
(SC-İÇ)

17.12.2012 13:44:38 TSI

Editör: Wan Haber