Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu'nda başarılı öğrenciler dönem sonunda ödüllendirildi.
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il bazında yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavında dereceye giren öğrencilere ayrıca okul tarafından plaket takdim edildi. Dönem içerisinde düzenlenen güzel şiir okuma, satranç turnuvası, kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediye verildi.
İmam hatiplerin olmazsa olmazlarından, hafız öğrencilere de yine okul tarafından tablet bilgisayar hediye edilerek, hafızlık müessesesinin önemi vurgulandı.
Adapazarı İmam hatip ortaokulunda düzenlenen, ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Zekeriyya Yıldırım; "Yeni kurulan okulumuz öğrencilerinin, Sakarya'mızın ve ülkemizin geleceğinde gereken yeri almaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirerek, diğer öğrencilere örnek olmalarını istediğimiz için, ödül merasimi düzenledik. Öğrencilerimizin hem sosyal konularda kendilerini geliştirmeleri, hem de derslerini daha iyi algılayabilmelerini sağlayacak yarışmalarla, başarılı olmalarını amaçlıyoruz" dedi.
Törene katılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, İmam hatip ortaokulunda başarılı olan öğrencilerin İlahiyat fakültelerini kazandıklarında, temel altyapı konusunda sıkıntı çekmeyeceklerini ifade ederek, orta öğretimde çok çalışan öğrencilerin, yüksek öğretimde rahat ettiklerini söyledi. Günay, öğrencilerin çok çalışması gerektiğini ve gelecekte ülkemizin çalışan başarılı öğrenciler tarafından yönetileceğinin altını çizerek öğrencilere başarılar diledi.
(SC-İÇ)

30.01.2013 13:34:07 TSI

Editör: Wan Haber