Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 30'u veteriner hekim, 5'i mühendis olmak üzere 35 yeni personel göreve başladı.
35 personel müdürlük toplantı salonunda düzenlenen ve Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygün, Müdür Yardımcısı Ömer Akmaz ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen Egün'ün katıldığı imza töreni ile göreve başladı. 35 Tar-Gel personeli ilçelere bağlı köylerde görev yapacak.
İmza töreninde konuşan Aygün, göreve yeni başlayan personelleri kutlayarak, "Sizler tarım danışmanı olarak çiftçilerimize tarımın ve hayvancılığın yeni tekniklerini öğreteceksiniz. Kaliteli ve verimi yüksek ürünlerin yetiştirilmesinde üreticilere yol göstereceksiniz. Kendinizi yeni bilgilerle donatarak tarım, hayvancılık, gıda ve su ürünlerindeki gelişmeleri takip edecek, bu gelişmeleri çiftçilere aktaracaksınız. Onların sorunlarını imkanlarınız ölçüsünde çözmeli, çözümleyemediğiniz sorunları ise İlçe Müdürlükleri, İl Müdürlüğü veya gerekirse Enstitülerimize ulaştırmalısınız. Bu açıdan sürekli olarak kendinizi güncel tutmalısınız" dedi.
Kamu çalışanın belli sorumlulukları ve topluma karşı vecibeleri üstlenen kişi olduğunu kaydeden Akgün, "Bundan sonra sizin de memuriyet kurallarına gerekli hassasiyeti göstereceğinize eminim. Hepinize yeni görev yerlerinizde başarılar diliyorum'' diye konuştu.
(ERN-Y)

16.01.2013 15:17:56 TSI

Editör: Wan Haber