PTT 1. Lig'de yer alan Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül, artık Süper Lig'e çıkmak ve Adanaspor'u Avrupa Kupaları'nda görmek istediğini söyledi.
Akgül, Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldı. Söyleşi öğrencilerin yanı sıra çok sayıda taraftarı katılımı ile gerçekleşti. Başkan Bayram Akgül burada yaptığı konuşmada kulübü aldıktan bu yana hedeflerini sıra sıra gerçekleştirdiklerini belirterek, "Artık Süper Lige çıkmak ve Adanaspor'u Avrupa Kupaları'nda görmek istiyorum" dedi.
Akgül, 2006 yılında kulübü aldıklarında sadece bir kağıt parçasından ibaret, futbol topu bile olmayan bir Adanaspor'un olduğunu ifade ederek, "Şimdi ise liglerde başarıyla mücadele eden, borcu olmayan takımımız var. Geçen sezon kapısından döndüğümüz Süper Lig'e bu yıl yükselmek düşüncesindeyiz. Daha sonra rotamız Avrupa Kupaları olacaktır" diye konuştu.
Türkiye'de bir çok önemli kulübün borç batağından kapandığını veya o noktaya geldiğini hatırlatan Bayram Akgül, "Her sezon Türkiye'de başarıda başarıya koşmuş kulüplerin borç batağında transfer yasağı ve kapanma noktasına gelmesi beni çok üzüyor. Adanaspor'un böyle bir sıkıntısı yok. Sonuçta parayı kendi cebinden harcayan bir insan hangi adımı atarsa atsın yarını düşünmeli. Kulüplerin şirketleşmesi kendi çıkarlarına olacaktır. Bizim hiç kimseye borcumuz yok. Her sezon lige girme kaygısı yaşamıyoruz. Taraftarımızın en büyük mutluğu da bu olmalıdır" şeklinde konuştu.
Başkan Akgül, tribünlerde küfrün bitmesi için büyük çaba gösterdiğini vurgulayarak, "Sağ olsunlar Dişi Kaplanlar önemli bir işe imza attılar. Sadece Adana'da değil deplasmanda bizleri desteklediler. Ben diğer bayanlara da çağrı yapmak istiyorum; gelin tribünleri doldurun. Böylece küfürde son bulacaktır. Bu hafta oynayacağımız Karşıyaka maçına hepinizi bekliyorum" dedi.
Panel sonrasında Sinerji Kulübü, Başkan Akgül'e plaket armağan etti. Akgül'de kulüp üyelerine Adanaspor formasını hediye etti.
(ERN-RFK-S)

14.12.2012 16:04:46 TSI

Editör: Wan Haber