PTT 1. Lig'16 haftasında Adanaspor evinde ağırladığı Karşıyaka'yı 3-2 yenerek, ligde 4'te 4 yaptı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısının ardından konuşan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, zor bir maç olacağını bildiklerini kaydederek, "3'te 3 yapmış, 26 puana gelmiş ve devreye kadar en iyi yeri bulmak adına çıktığımız önemli müsabakalardan bir tanesiydi. Karşıyaka takımı elbette son haftayı mağlubiyetle bitirmiş ama burada çıkış aramayı hedefleyen bir takım konumundaydı. İyi bir kadro oldukları kesin. Oyuncuları tek tek incelerseniz, bizim gencecik çocuklarımızla mukayese ettiğinizde son derece back raundları olan oyunculara sahip bir takım olduğunu söylememiz mümkün. O yüzde de bu gencecik çocuklarımızın vermiş olduğu şahsiyetli mücadeleyi ben canı gönünden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Maça 2 tane çok önemli oyuncudan eksik çıktıklarını hatırlatan Eriş, "Bizi skora götüren oyuncularımızdan bir tanesi Mbilla'nın olmayışı tabi herkesin kafasında bir soru işaretiydi. Ama bugün gördük ki 3 tane gol atarak bu soru işaretlerini takım olduktan sonra çokta önemli olmadığını gözlemledik. Kazanan bir takımın ve takım olgusunun sahaya yansıtması beni çok mutlu etti. Oyuncuları mı bu anlamda tebrik ediyorum. 1-0 geriye düştük ama asla panik yapmadık. Panik yapmamak bize tekrar bir galibiyeti getirdi. Allahın izniyle de son müsabakayı çok güzel bir şekilde tamamlayıp ilk yarıyı iyi bir yerde bitirmek istiyoruz" dedi.
Adanaspor'un genç oyuncusu Cem Özdemir ise "Haftaya oynayacağımız maçı kazanarak devreyi lider olarak bitirmek istiyoruz. Ama Kayseri Erciyes engeli var önümüzde. İkinci yarı bunu da aşacağımızı umut ediyorum. İnşallah lider olarak şampiyon çıkacağız. Bir daha finalleri yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.
Adanaspor'un bir başka genç oyuncu Mustafa Sami Can Keskin, maçı kazanarak 4'te 4 yaptıklarını hatırlatarak, "Bu büyük bir başarı bence. İnşallah haftaya 5'te 5 yaparak ligi istediğimiz bir yerde bitirip ikinci devreye iyi bir bölgede olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA CEPHESİ
Karşıyaka Takım Antrenörü Recep Umut, Teknik Direktör Cihat Arslan'ın hakem tarafından dışarı çıkarılması nedeniyle basın toplantısına kendisinin katıldığını belirterek, "Bu maçın aslında çok fazla yorumuna gerek yok. Zaten bütün Türkiye bu maçı izledi. Ben bu maçın yorumunu insanların vicdanına bırakıyorum. Herkes zaten kendi vicdanına bu yorumu yapacaktır. Bu takımın 5 haftadır neler çektiğini herkes biliyor. Ne kadar zorluklar içinde olduğumuzu herkes görüyor zaten. Bu maçın içerisinde yaşanan olaylar bunun göstergesidir" dedi.
Karşıyaka'nın deneyimli kalecisi Recep Öztürk, 5-6 haftadır kulüp olarak çalkantılı bir dönemden geçtiklerine dikkat çekerek, "Ama Adanaspor maçına her zamanki gibi iyi hazırlandık. Mücadeleyi futbol kuralları içinde yapmaya çalışıyoruz. Banahene'nin attığı gol iptal edildi. Penaltı pozisyonunda Fevzi arkadaşımı geldi. Ben penaltı yaptıracağını anladığım için elimi ayağımı çektim. Müdahale etmedim. Hakem Süleyman Abay, ondan önceki pozisyonda Sercan'ın eline çarpan topa kafası takılığı için o pozisyonu verdi. Ne Adanaspor'un ne de Karşıyaka'nın hiç kimseye ihtiyacı yok. Çıkacak herkes delikanlı gibi oynayacak. 3 puanı kazanmaya çalışacak" diye konuştu.
Karşıyaka'lı Onur Akbay da "Adanaspor'un Karşıyaka'yı yenecek gücü var. Ama bugün kü şartlarda yenemezdi. Geçen yıl da bu takımda oynadım ben. Hakemin verdiği kararlardan ötürü diyim mağlup olduk. Hakem golümüzü iptal etti eyvallah, penaltı verdi eyvallah ama bize itam şekli çok yanlıştı" şeklinde konuştu.
(ERN-BÇ-S)

15.12.2012 18:16:45 TSI

Editör: Wan Haber