Yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği biletin seyyar Milli Piyango bayisi Yusuf Ertürk tarafından alındığı, ancak Milli Piyango bayisi Sibel Mavruk ile 5 bin bileti takas ettiği büyük ikramiyenin ise takas edilen bu biletlerden birine çıktığı belirlendi. Mavruk, yeğeni ve kızıyla bu yıl Adana'nın şans melekleri olduklarını söyledi.
31 Aralık 2012 yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği "6718374" numaralı çeyrek bileti satan Adanalı seyyar Yusuf Ertürk (46) olmadığı ortaya çıktı. Büyük ikramiye çıkan bileti Sibel Mavruk isimli bir bayinin sattığı belirlendi. Ertürk'ün Milli Piyango İdaresi'nden 50 bin bilet aldığı, Mavruk'un ise 10 bin bilet aldığı bir süre sonra Mavruk'un aldığı biletlerin numaraları birbirine yakın olduğu için Ertürk'ü bilet satarken görüp 5 bin bileti takas ettiği, büyük ikramiyenin ise bu takas edilen bilete çıktığı belirlendi. Bileti alan kişinin ise Mersin'de özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Şahin Özdemir isimli bir kişinin aldığı öğrenildi.
Mavruk, eşi yurt dışına çalışmaya gittiği için bayiide kızı Açelya Mavruk ve lise öğrencisi yeğeni Asena Yüksekbaş ile birlikte yılbaşı özel çekilişi için bilet sattıklarını belirterek, "Bu yıl milli piyango idaresinden 10 bin bilet aldım. Ancak numaraları birbirine çok yakın olduğu için biletleri fazla satamadım. Bir süre sonra Yusuf Bey'i burada bilet satarken gördüm. Yanına gidip 5 bin bilet takas etmek için teklifte bulundum. O da kabul etti ve 5 bin bilet takas ettik. Bu takas ettiğimiz biletlerden birine büyük ikramiye çıktı. Yani büyük ikramiye biletini biz sattık. Yusuf Bey satmış olmadı" dedi.
Mavruk, büyük ikramiyenin yanı sıra teselli ikramiyesi olan 11 bin liranın çıktığı biletlerin çoğunu da kendilerinin sattığını anlatarak, "Bugüne kadar en az 10'dan fazla kişi gelerek bizden aldığı biletle 11 bin lira kazandığını söyledi. Bu biletler de takas yoluyla aldığımız biletlerdir. Yani bu yıl 6 ile başlayan biletler şansı biletler oldu. Biz burada kızım ve yeğenimle Adanalıların şans meleği olduk" diye konuştu.
Mavruk talihliden bir beklentileri olmadığını kazandığı parayı güle güle harcaması dileklerinde bulunabileceklerini söyledi.
(FKE-ÖZ-Y)

03.01.2013 12:03:14 TSI

Editör: Wan Haber