Sarıkamış Şehitleri, Adanalı izciler tarafından da anıldı.
1914 yılında Sarıkamış'ta donarak şehit düşen, 90 bin Mehmetçik, şehadetinin 98'inci yılında düzenlenen yürüyüşle anıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı yürüyüşe değişik illerden bin izcinin katıldığı bildirildi.
Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Ayhan Binboğa, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen "Gençlik Şühedanın İzinde" anma programı dahilinde Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığı'na bağlı olarak bin izcinin katıldığı yürüyüşte Adana'nın 94 izci ile temsil edildiğini söyledi.
Sarıkamış'ın Kızılbuçuk köyünden başlayan 8.5 kilometrelik yürüyüşün Şehitlik anıtında son bulduğunu belirten Ayhan Binboğa, "Yürüyüş sonunda bizi Sarıkamış'ta büyük bir sürpriz bekliyordu. Halk ellerinde bayraklarla bizi karşıladı. Çok güzel bir ortamdı. 81 ilden gelen 10 bin civarında insan 'Her şey vatan için' sloganları ile karşılandı" şeklinde konuştu.
Kafile Başkanı Ayhan Binboğa, Adana izci grubunun içinde Büyükşehir Belediyesi İzci Grubu'nun da yer aldığını belirterek, "Bizlere her zaman destek olan Valimiz Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Aldırmaz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fazlı Bayram Hadi'ye teşekkür ediyoruz" dedi.
(ADN-Y)

09.01.2013 11:50:02 TSI

Editör: Wan Haber