İHH İnsani Yardım Vakfı ve Human Appeal işbirliği ile Adana'dan Suriye için 40 TIR dolusu 'un' yola çıktı. İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, TIR'ların Suriye'nin çeşitli bölgelerine bin tonluk un taşıyacağını, bunun da tek seferde giden en büyük yardım kafilesi olduğunu söyledi.
İHH İnsani Yardım Vakfı ve İngiltere'den Human Appeal isimli yardım kuruluşu, ülkelerinden çıkan çatışmalardan etkilenen Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı. Bu kapsamda Adana'daki TÜYAP Fuar alanından toplam bin ton un yüklü 40 TIR'lık kafile, Suriye'nin Deyrizor, Halep, Hama, Hasiçi, Humus, İdlip, Şam, Rakka ve Kamışlı kentlerine gitmek için yola çıktı.
Fuar alanında düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, iki yılı aşkın süredir iç savaşın yaşandığı Suriye'de çok büyük bir insani 'dramın' olduğunu söyleyerek, milyonlarca kişinin evsiz kaldığı Suriye'de çıkan çatışmalardan dolayı 3 bini çocuk olmak üzere 60 bin kişiden fazla insanın yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. Yola çıkan 40 TIR'lık kafilenin, bugüne kadar bir seferde giden en büyük yardım kafilesi olduğunu kaydeden Oruç, "Hem Türkiye halkı olarak, hem dünya Müslümanları olarak, Suriyeliler ile birlikte olduğumuzu, ümmetin bir parçası olduklarını göstermemiz gerekiyordu. Bugün de İngiltere'den Human Appeal kuruluşu ile birlikte bin tonluk bir yardım hazırlandı. İnşallah bu Suriye'nin tamamına ulaşacak" dedi.
Oruç, sınır kapılarıyla ilgili hiçbir problem yaşamadıklarını sözlerine ekledi.
Human Appeal Genel Müdürü Osman Mukbil ise yardımların hazırlanmasından dolayı Türkiye halkına ve hükümete teşekkür ederek, yardımların aralıksız devam etmesini diledi.
(SZP-AKL-Y)

16.02.2013 13:40:52 TSI

Editör: Wan Haber